Vágólapra másolva!
Két évre eltiltották a brazilok sztárfocistáját, Gabriel Barbosát, aki jelenleg a Flamengo játékosa.

A most 27 éves focista korábban focizott Európában is, 2016 és 2020 között az olasz Inter focistája volt. Az, hogy mekkora tehetség volt, azt jól jelzi, hogy szerényen a Gabigol becenevet aggatták rá.

Gabriel Barbosa egy darabig nem focizhat
Fotó: MAURO PIMENTEL / AFP

Barbosát doppingvétség miatt tiltották el, aminek értelmében 2025 áprilisáig nem léphet majd pályára. Azért eddig, mert az eset, ami miatt eltiltották 2023 áprilisában történt. A Flamengo edzésén jelentek meg az ellenőrök és a jelentések szerint a csatár szinte levegőnek nézte a szakembereket, végül pedig csak hosszú órákkal a csapattársak ellenőrzése után volt hajlandó mintát adni.

Barbosa még fellebbezhet a döntés ellen, ami így egy év eltiltást jelentene, annak ellenére, hogy két évet kapott, amiből már eltelt egy, ami közben végig focizhatott.

Az Inter korábban 30 millió eurót fizetett érte, de csak egy gólt szerzett a csapat színeiben. Brazíliában újra formába lendült, ott ugyanis 276 meccsen 155 gólt szerzett eddig, 2021-ben pedig újra bekerült a brazil válogatottba, ahol már 12 meccse van.