Vágólapra másolva!
Gulácsi Péter, Janis Blaswich és Maarten Vandevoordt kapusok közül az egyiknek nyáron távoznia kell a német labdarúgó-bajnokságban szereplő RB Leipzigtől.

Izgalmas döntés lesz. Ez a hármas a nyáron túl nem fog működni 

– idézi az MTI a lipcsei Rouven Schröder sportigazgatót, aki a Bild egyik podcastműsorában szólalt meg a kapuskérdésről.

Gulácsi Péter jelenleg az RB Leipzig első számú kapusa
Fotó: AFP / AFP/AFP or licensors

A 33 éves Gulácsi súlyos sérüléséből felépülve visszavette az elsőszámú kapusposztot Blaswichtól, aki jól helyettesítette a magyar kapust, meg is hívták a német válogatottba, a teljesítménye azonban később visszaesett.

A 22 éves belga Vandevoordt jelenleg a Genk csapatában véd, de már aláírt a lipcseiekhez, és a szakértők szerint a klub benne látja a jövőt.

A belga Maarten Vandevoordt a Fradi ellen is védett az Európa Konferencia-ligában
Fotó: Belga via AFP

Schröder hangsúlyozta, hogy a döntésnél, illetve a fizetéseknél gazdasági szempontokat is figyelembe vesznek. Elképzelhető, hogy akitől elköszönnek, attól nem végleg búcsúznak, hanem kölcsönadják.

A Lipcséhez 2025-ig aláíró Gulácsival kapcsolatban megjegyezték: a válogatott kapus a sérülését követően úgy döntött, hogy marad, megpróbálja kiharcolni a helyét, hogy számításba vehessék a nyári Európa-bajnokságon, így jelenleg a 32 éves Blaswich távozására van a legnagyobb esély.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.