Vágólapra másolva!
Az MLSZ Egyenesen című sorozata legfrissebb részében ezúttal Berlinből jelentkezett. A kisfilmből a jelenleg is a magyar válogatottal készülő Dárdai Mártonról és Schäfer Andrásról tudhattunk pár érdekességet.

Dárdai Márton: Jobban szurkolok a magyaroknak, mint a németeknek

Dárdai Márton
Dárdai Márton boldog, hogy a magyar válogatottat választotta
Fotó: MLSZ

A magyar válogatott pénteken Törökország, négy nappal később, jövő kedden pedig Koszovó csapatát fogadja a Puskás Arénában. A magyarok júniusban további két felkészülési meccset játszanak, az Eb-n pedig június 15-én Svájccal, 19-én a házigazda németekkel, valamint 23-án a skótokkal találkoznak a csoportkörben.

Közben a válogatottba majdnem másfél év után visszatérő Schäfer Andrással és az újonc Dárdai Mártonnal folytatódott MLSZ Egyenesen című sorozata.

„Az egész családom, a barátnőm, a kutyám, mindenki magyar, én meg a két tesóm Berlinben születtünk és itt nőttünk fel, de mikor lehetett, mentünk Magyarországra, ez egy érzelmi dolog, nem tudom jobban megmagyarázni, jobban szurkolok a magyaroknak, mint a németeknek”

- mondta Dárdai Márton arra, hogy miért is a magyar válogatottat választotta. Hozzátette, korábban is minden meccsen szurkolt a magyaroknak, és nagyon várja, hogy szerepelhessen a címeres mezben.

Közben az epizód másik szereplője az Unionban játszó Schäfer András a kávé- és sorozatimádatáról is beszélt, de természetesen a sérülése is szóba került. Elmondta, sokkal drámaibb volt a helyzet, mint ahogy azt kifelé közölte.

Nyilván nem is éreztem úgy, hogy ezt kifelé közölnöm kellene, de nagyon nagy százalék volt rá, hogy akár abba is hagyhatom a futballt. Nagyon rossz időszak volt számomra, és ezért nem mondok a mai napig olyat, hogy meggyógyultam százszázalékosan, mert nem akarom ezt elkiabálni. 

A játékomon nem látszik, hogy félteném a lábam, de egy ideig szerintem bennem lesz, mert amikor azt mondják neked huszonnégy évesen, hogy lehet, abba kell hagynod, lehet, hogy ez már sosem fogsz meggyógyulni, illetve sosem leszel alkalmas arra, hogy a Bundesligában vagy profi szinten focizz, akkor azt nagyon nehéz feldolgozni

 - mondta a magyar válogatott középpályás.

A teljes adás az alábbi videóban tekinthető meg: