Vágólapra másolva!
A labdarúgó Merkantil Bank Liga 24. fordulójában a listavezető Nyíregyháza 3-2-re kikapott a Budafok otthonában.

A találkozó elején a hazaiak előnybe kerülhettek volna, de Kovács Dávid kihagyott egy tizenegyest, ezt pedig a 18. percben a nyíregyházi Baki Ákos büntette meg egy góllal. A 27. percben a Nyíregyháza is tizenegyeshez jutott, amit a korábbi magyar válogatott Nagy Dominik kihagyott, azonban a szögletet követően Gresó Mátyás fejesgóljával növelni tudta az előnyét a Szpari. 

A 29. percben aztán egy lekészített a labdát a budafoki Kovács Dávid lőtt a kapuba, ezzel a hazai csapat visszajött a meccsbe. Egy perccel később aztán úgy tűnt, a Nyíregyháza simán le fogja hozni a fennmaradó egy órát, ugyanis a 19 éves Nagy Gergő begyűjtötte második sárga lapját, amivel megfogyatkozott a Budafok. 

Zsóri Dániel csodálatos gólt szerzett 
Fotó: budafok1912.hu 

Ennek ellenére a hazaiak mentek előre, az első félidő hosszabbításában pedig egy csodagóllal egyenlítettek. Egy bal oldali beadásra a Puskás-díjas Zsóri Dániel érkezett, aki 15 méterről szépségdíjas gólt ollózott a bal alsó sarokba. 

A fordulás után az emberelőnyben futballozó Nyíregyháza dominált, a listavezető több nagy helyzetet is kihagyott, ennek pedig a 91. percben lett meg az ára, amikor egy lecsorgó labdát Oláh Bálint zúdított be a kapuba 20 méterről, ezzel pedig a Budafok először nyert meccset a tavaszi szezonban, a Nyíregyháza pedig 11 veretlen meccs után kapott ki az NB II-ben. 

Merkantil Bank Liga, 24. forduló:
Mosonmagyaróvári TE-Csákvár 0-1 (0-1)
Budafok MTE-Nyíregyháza Spartacus 3-2 (2-2)
Pécsi MFC - BVSC-Zugló 1-1 (0-0)
Kolorcity Kazincbarcika SC-Gyirmót FC Győr 1-0 (0-0)
Szombathelyi Haladás-BFC Siófok 3-2 (2-1)
Szeged-Csanád Grosics Akadémia - HR-Rent Kozármisleny 2-0 (1-0)
Vasas FC-FC Ajka 0-0
Soroksár SC-Tiszakécskei LC 1-0 (0-0)