Vágólapra másolva!
A spanyolok világ- és Európa-bajnok focilegendája, Cesc Fabregas jelenleg az olasz másodosztályban szereplő Como csapatának másodedzője. Az egykori világklasszis középpályásról előkerült egy felvétel, amelyen szenvedélyes, érzelmektől fűtött beszédet tart a játékosoknak az öltözőben.

Káromkodva üvöltözött a játékosokkal Fabregas

Cesc Fabregas az Arsenalban robbant be a futballelitbe, majd Arsene Wenger csapatának meghatározó játékosaként került be a spanyol válogatottba, amellyel kétszer nyert Európa-bajnokságot, egyszer pedig világbajnokságot. A Barcelonában és a Chelsea-ben is éveken át futballozó sztár 2019-ben az AS Monacóhoz igazolt, ám ez a váltás már nem igazán jött be neki. Fabregas 2022 nyarán a Serie B-ben szereplő Como együtteséhez szerződött, az olasz csapattól vonult vissza tavaly, majd novemberben a klub megbízott vezetőedzője lett, jelenleg pedig másodedzőként tevékenykedik a csapatnál, amelynek Thierry Henry-val együtt a társtulajdonosa is egyben.

Como v Feralpisalo-Serie BKT 2023/24
Cesc Fabregas jelenleg a Como csapatának másodedzője
Fotó: NurPhoto via AFP / NurPhoto via AFP/Stefano Nicoli/NurPhoto

Az egykori világklasszis középpályásról hamarosan megjelenik egy dokumentumfilm, amely többek között azt mutatja be, miként vált edző a 36 éves futballistából. Ennek kapcsán egy rövid videó már felkerült az internetre, a felvételen Fabregas szenvedélyes beszédet intéz a játékosaihoz az öltözőben és a káromkodástól sem riad vissza.

Az egész futball beszél hozzátok, játsszatok! Nyomás ki a pályára, vigyétek a labdákat és játsszatok! Ne csak pofázzatok. Mindig csak a kib.szott pofázás. És a pályán meg nem játszunk" -

ordította játékosai felé Fabregas.

A szurkolókat lenyűgözék a látottak, a kommentszekcióban kiemelték a spanyol legenda szenvedélyét és sikeréhségét, és többen is úgy gondolják, remek edző válhat a jövőben a világbajnok középpályásból.

A Como együttese 30 forduló után a negyedik helyen áll a 20 csapatos olasz másodosztályban, a csapat csak 2 ponttal van lemaradva a biztos feljutó helyen álló, második helyezett Veneziától.

Kapcsolódó cikkek