Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek utolsó két visszavágóját rendezték szerda este. Az Atlético Madrid-Internazionale párharcon csak a hosszabbítás utáni tizenegyespárbaj döntött, amit a spanyolok bírtak jobban. A másik meccsen a Borussia Dortmund 2-0-ra nyert hazai pályán, így 3-1-es összesítéssel ütötte ki a PSV Eindhovent és jutott a negyeddöntőbe.

Atlético Madrid-Interazionale

Az Atlético Madrid a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján 1-0-s hátrányból várta az Internazionale elleni visszavágót. Simone Inzaghi csapata legutóbb szeptember végén szenvedett vereséget tétmérkőzésen, sőt, december 29. óta sorozatban 13 összecsapáson győzött, így nem a madridiak mellett szóltak az esélyek.

Diego Simeone csapata az Intertől elszenvedett vereség után döntetlenre volt csak képes a nyeretlenül sereghajtó Almería otthonában, aztán kettős vereséggel búcsúzott a Király Kupa elődöntőjében az Athletic Bilbaóval szemben, majd bár legyűrték otthon a Real Betist, múlt szombaton a kieső helyen álló Cádiz vendégeként kaptak ki 2-0-ra.

Az Atlético Madrid az Oblak - Savic, Witsel, Hermoso - Molina, Llorente, Koke, De Paul, Lino - Morata, Griezmann csapattal kezdett, míg az olaszok a Sommer - Pavard, De Vrij, Bastoni - Dumfries, Barella, Calhanoglu, Mihtarjan, DiMarco - Thuram, Lautaro Martinez tizenegyet küldték a pályára.

Az Atlético kemény letámadással kezdte a meccset, aminek az 5. percben lett először nagy helyzet az eredménye, de Lino lövése nem ért gólt. Nem sokkal később Dumfries lőhetett kétszer is, de mindkét alkalommal Oblak tudott védeni.

776081363
Rengeteg beadással keresték Morata fejét
Fotó: AFP / AFP/AFP or licensors

A 28. percben Morata került helyzetbe, de a fejesét Sommer védeni tudta. Az Atlético látványosan sok beadással próbálkozott, de az olaszokat nem sikerült különösebben zavarba hozni. Sőt! A 33. percben jött az igazi hidegzuhany, ugyanis az Inter szerzett gólt. A baloldalon vezetett támadást az Inter,  Nicolo Barella passzolt középre önzetlenül az érkező Federico Dimarco elé, aki nem hibázott és a kapuba lőtt.

776081363
Federico Dimarco góljával vezetett az Inter
Fotó: AFP / AFP/AFP or licensors

Szinte azonnal egyenlített az Atlético, egy beadás utáni lecsorgó labda került vissza az Inter kapuja elé Koke ívelése után, erre csapott le a sérüléséből visszatérő Giezmann, miután az Inter védője, Pavard lukat rúgott, és a francia a kapuba lőtt.

776081363
Antoine Griemzann góllal tért vissza
Fotó: AFP / AFP/AFP or licensors

Az első félidő végén Griezmann újabb gólt szerezhetett volna, de Sommer megint védeni tudott.

Griezmann a második félidő elején is helyzetbe került, de megint Sommer volt a végállomás. Később Morata lőtt a tizenegyespont magasságából, de nagyon csúnyán kapu fölé.

A 76. percben Thuram dönthette volna el végleg a párharcot, de nagy helyzetben csúnyán a kapu fölé lőtt. A 81. percben Barella is ziccerben lépett ki, de a lövését simán védte Oblak.

Az Atléticónak is volt lehetősége, hogy hosszabbításra mentse a párharcot, Memphis Depay a kapufát találta el, de egy perccel később, a 87. percben már pontosan célzott a holland, Koke passza után 12 méterről lőtte ki a jobb alsót. A 93. percben Riquelme került ajtó-ablak helyzetbe, de kapu fölé lőtt, így jöhetett a ráadás.

A hosszabbítást az Inter kezdte jobban, Thuram senkitől sem zavartatva fejelhetett, de a kaput sem találta el. Nem sokkal később Depay lövését védte Sommer, majd Thuram fogta meg Savic férfiasságát, de megúszta büntetlenül.

A ráadás második félidejére lecserélte Griezmannt Simeone és Saúlt küldte be, a csapatok pedig az utolsó pillanatokig küzdöttek, mindkét kapu előtt voltak is helyzetek, de nem maradt már igazán erő a befejezésekre, így jöhettek a tizenegyesek,

Az Inter kezdte a büntetőpárbajt, Calhanoglu pedig nem hibázott, ahogy a túloldalon Depay sem. A második körben Alexis Sánchez lövését védte Oblak, de Saúl is hibázott, Sommer lábbal védte a lövését. Az olaszoknál Klaasen is hibázott, Oblak az ő lövését is védte, majd Riquleme nem hibázott, így előnybe került az Atlético. Acerbi belőtte a maga tizenegyesét olasz részről, de Correa sem hibázott. Az ötödik körben Lautaro Martínez csúnyán fölé lőtte, így kiesett a tavalyi BL-döntős Inter és az Atlético jutott a legjobb nyolc közé.  

 

Borussia Dortmund-PSV Eindhoven

A Borussia Dortmund 1-1-es odavágó után fogadta a PSV Eindhovent. A Borussia Dortmund már a 4. percben előnybe került, ugyanis a Manchester Unitedtől kölcsönben visszatért Jadon Sancho lapos lövése rögtön utat talált a vendégek kapujába. Az angol szélős hétvégén, a Werder ellen is eredményes volt. Nem sokkal később a holland Malen érkezett egy kipattanóra, de közelről a kapusba lőtte a labdát.

Jadon Sancho 2021 után lőtt újra gólt a BL-ben
 Fotó: INA FASSBENDER / AFP

A második félidőt is jól kezdte a hazai csapat, de Malen lövését védte Benitez, A folytatásban egyre inkább átvette az irányítást a PSV, Luuk de Jong kis túlzással akkor fejelt kapura, amikor akart, ráadásul a hazaiaknak le kellett cserélniük sérülés miatt Sanchót is.

A sok kimaradt holland helyzet után a Sancho helyére beállt Reus egy szabadrúgás után ívelt középre, Füllkrug remekül érkezett és kapásból lőtt a holland kapuba, de kivonalazták és les miatt nem adták meg a találatot.

Az utolsó pillanatokban De Jong került még nagy helyzetbe, de kapu fölé bombázott, nem sokkal később pedig Marco Reus zárta le a párharcot. Kobel kirúgása után Füllkrug fejelt, majd a védő csúszott el, így Reus a kapuig gyalogolhatott.

A Dortmund 2-0-ra nyert, így 3-1-es összesítéssel jutott a legjobb nyolc csapat közé.

Eredmények:

Atlético Madrid (spanyol)-Internazionale (olasz) 2-1 (1-1, 2-1, 2-1) - tizenegyesekkel: 3-2
gól: Griezmann (35.), Depay (87.), illetve Dimarco (33.)
továbbjutott: az Atlético Madrid, 2-2-es összesítéssel, tizenegyesekkel.
 

Borussia Dortmund (német)-PSV Eindhoven (holland) 2-0 (1-0)
gól: Sancho (3.), Reus (95.)
továbbjutott: a Dortmund, 3-1-es összesítéssel.

 

 A negyeddöntő párosítását pénteken délben sorsolják ki.

 

Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.