Vágólapra másolva!
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) bejelentette, hogy kártérítést adott minden Liverpool-szurkolónak, aki részt vett a 2022-es Bajnokok Ligája-döntője előtti káoszban, és a szövetség ezzel lezártnak tekinti az ügyet.

A Real Madrid 1-0-s sikerével záruló, Liverpool elleni finálé 36 perc késéssel kezdődött, miután a liverpooli szurkolók ezrei – köztük nők és gyerekek – nem tudtak bejutni a párizsi Stade de France-ba, a francia rendőrség pedig könnygázt vetett be ellenük. Több mint kétszáz személyt őrizetbe vettek, 230-an megsebesültek. Az UEFA tavaly közleményben jelezte, hogy mind a 19 618 liverpooli jegytulajdonosnak visszafizetik az összeget, ami összesen mintegy 3 millió fontnyi kártérítést jelent (a jegyek ára 50 és 580 font között mozgott).

Liverpool, szurkolók, BL-döntő
Nagy volt a fejetlenség a párizsi BL-döntő előtt
Fotó: THOMAS COEX / AFP

Az UEFA pénteken bejelentette, hogy az érintettekkel megegyeztek, és a kártérítés megtörtént, ezzel pedig az európai szövetség lezártnak tekinti az ügyet.

„Az UEFA már számos lépést tett a 2022-es döntőt követően, beleértve a független felülvizsgálatok végrehajtását és egy speciális visszatérítési rendszer létrehozását. Ez ma folytatódott azáltal, hogy a Liverpool-szurkolók, akiket Pogust Goodhead és Bingham Long képviselt, 

kompenzációt kaptak azokkal a nehézségekkel és kihívásokkal kapcsolatban, amelyekkel szembesültek. 

A felek megállapodtak a nyilatkozat feltételeiben, amelyek bizalmasak maradnak. Az egyezségi megállapodást felelősségvállalás nélkül kötötték meg. Az UEFA örül, hogy közös álláspontra jutott, és reményei szerint ez lezárást jelent a szurkolók számára” – áll az európai szövetség pénteki közleményben.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Kapcsolódó cikkek