Vágólapra másolva!
Nem múlt el botrány nélkül a Real Madrid - RB Leipzig Bajnokok Ligája nyolcaddöntő, melynek második félidejében Vinicíus Jr. undorító módon fojtogatta és lökte fel Willi Orbánt. A legtöbb pályán piros lapot érő jelenetért ezúttal csak sárga járt, és a spanyol sztárcsapat edzője, Carlo Ancelotti elégedett is volt ezzel a döntéssel.

Az 1-1-re végződő, ezzel a Real Madrid továbbjutását hozó meccsen a Gulácsi Péterrel és Willi Orbánnal felálló német csapat közel járt a csodához, de a 92. percben a keresztléc megmentette a spanyol sztárcsapatot. A meccs emberének választott Willi Orbánról nemcsak egyenlítő gólja miatt, hanem Vinícius Jr. egy megmozdulása miatt is sokat beszélnek. 

A mérkőzés egyik kulcspillanata a második félidő elején történt, amikor Vinícius Junior hátulról fellökte Orbánt, majd utána a nyakánál fogva két kézzel hanyatt lökte a Lipcse magyar válogatott csapatkapitányát. A játékvezető érthetetlen módon nem állította ki a brazilt, csak sárga lapot adott neki, pedig mindkét megmozdulása sárga lapot érő volt, írtuk a mérkőzésről.

A találkozó után természetesen Carlo Ancelottit is megkérdezték az esetről. Az éppen adócsalás miatt a börtönbüntetés fenyegető árnyékában élő olasz szűkszavúan csak ennyit mondott:

"Meglökte a védőt, de nem gondolom, hogy ezért piros lapot kellett volna kapnia" - idézi a Magyar Nemzet az edzőt.

A máskor folyton siránkozó Vinicíus csapattársa, a világbajnok francia védő, Aurélien Tchouaméni Ancelottin is túltett, és sikerült egy kapitális ostobaságot mondania. Szerinte ugyanis azért nem ért piros lapot a brazil csatár mutatványa, mert a Valencia elleni meccsen az ő kárukra tévedett a bíró, így most járt nekik egy kis szerencse.

Kapcsolódó cikkeink: