Vágólapra másolva!
A vb-bronzérmes magyar minifutball-válogatott februárban kezdte meg a felkészülést a júniusi, Szarajevóban megrendezésre kerülő Európa-bajnokságra. Trencsényi János csapata az előttünk álló hétvégén már felkészülési mérkőzéseket is játszik a világbajnoki címvédő Románia ellen.

A románok ellen készül az Eb-re a magyar válogatott

A vb-címvédől játszik a magyar válogatott
Fotó: WMF

Az immár Trencsényi János által vezetett magyar minifutball-válogatott folyamatosan készül az Európa-bajnokságra. A kemény edzések után most felkészülési találkozókon azt is felmérheti a szövetségi kapitány, hogy hol áll a csapat jelenleg, mennyire sikerült már elsajátítani a játékosoknak az általa elképzelt taktikát.

Nem is lehetett volna ehhez erősebb ellenfelet találni, mint 

az Egyesült Arab Emírsékekben aranyérmet szerző, a világranglistán első helyen álló Romániát. Ráadásul Barabás Miklósék két mérkőzést is játszanak majd, előbb szombaton 18 órakor, majd vasárnap délelőtt 10-kor lépnek pályára Nagyváradon. 

"Hétvégén az ellenfelünk a regnáló világbajnok román válogatott lesz, amelynél nehéz erősebb ellenfelet találni. A csapatunk bő kerettel dolgozik, sok új játékossal, akiknek ez lesz az első nemzetközi válogatott mérkőzésük, tehát mondhatjuk, hogy egyből a mély vízben próbálhatják ki magukat. Fontos tapasztalatokkal fogunk gazdagodni a két mérkőzést követően, hiszen a román csapat sajátos taktikai játékát egyelőre még nem sokan alkalmazzák, főleg nem ilyen eredményesen a nemzetközi mezőnyben. 

Az edzések tematikája és felépítése próbált minket felkészíteni a várható szituációkra. A mérkőzések után le tudjuk vonni a következtetést, hogy mely területen kell még inkább fejlődnünk

 - árulta el Barabás Miklós, a magyar minifutball-válogatott csapatkapitánya.

Nehéz meccsekre számít Barabás Miklós
Fotó: WMF

"Négy-öt edzésen vagyunk túl a válogatottal, megpróbáltam folyamatosan egy irányvonalat követni. Kíváncsi leszek, mennyire sikerül majd Románia ellen megállni a helyünket. Akár egyéni, akár csapatszinten. Azért választottuk a románokat, mert vb-címvédők, így biztos vagyok benne, hogy tanulhatunk tőlük. Folyamatosan új célokat tűzünk ki magunk elé, most 

elsősorban a mentalistásra leszek kíváncsi, illetve arra, hogy csapatként mennyire tudunk együtt küzdeni, mennyit tudjuk majd birtokolni a labdát, az eredmény másodlagos lesz. Sok mindenre kaphatunk választ ezen a két találkozón. 

Sajnos különböző elfoglaltságok miatt sok olyan játékos van, aki az egyik, vagy épp a másik napon tud csak a rendelkezésre állni. Emiatt sem lehet az eredmény az elsődleges, ettől függetlenül szeretnénk nyerni. Viszont tényleg nem ez fog számítani most, sokkal inkább, hogy a játékosok mennyire tudják elsajátítani az általam felvázolt irányelvet, mennyire tudják felvenni a versenyt. Nem lesz könnyű dolgunk a világbajnok ellen, ehhez kell most felnőni. Ha ez sikerült, az a jövőre nézve is sokat jelenthet majd" - mondta a magyar minifutball-válogatott szövetségi kapitánya, Trencsényi János.

A 24 csapatos Európa-bajnokságot június 1. és június 9. között rendezek meg Bosznia-Hercegovina fővárosában, Szarajevóban.