Vágólapra másolva!
A magyar válogatottal azonos Eb-csoportban szereplő német csapat szövetségi kapitánya, Julian Nagelsmann bizonytalan a jövőjét illetően, de úgy véli, hamarosan új csapata lehet.

A német sajtóban folyamatosan téma, hogy a Bayern München és az RB Leipzig korábbi edzője mikor tér vissza a klubfutballba. Nagelsmann szerződése a német szövetséggel a hazai rendezésű Európa-bajnokságig szól, azonban sokan úgy vélik, a jövője a német válogatott Eb-szereplésétől függ. Andreas Rettig, a Német Labdarúgó Szövetség ügyvezető igazgatója is arról beszélt a közelmúltban, hogy ha a 36 éves szakemberrel jól fog teljesíteni a hazai kontinenstornán a Nationalelf, akkor Nagelsmann maradhat a kapitány.

Press conference of the German coach, Julian Nagelsmann
Nagelsmann még az Eb előtt szeretné tudni, lesz-e számára folytatás a német válogatottnál
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Nagelsmann még az Eb előtt szeretné tudni, számítanak-e rá

Nagelsmann azonban reméli, hogy a német szövetség még a június 14-én kezdődő Eb előtt dönt a jövőjéről. A fiatal trénert a közelmúltban kapcsolatba hozta a német sajtó a Borussia Dortmunddal, ám amikor a német Sky Sport csatorna a jövőjét firtatta, akkor tiszta vizet öntött a pohárba.

Nagy a valószínűsége annak, hogy még az Európa-bajnokság előtt aláírok, ha kapok olyan ajánlatot, amivel elégedett lennék. Azonban jelenleg nincs egy ilyen szerződés se nálam. Normális, hogy szervezni akarom a jövőmet.

 Azt hiszem, mindenkinek van ilyen vágya. Meglátjuk, hogy mit hoz a jövő. Egyelőre nem is foglalkozok ilyennel, minden nyitott, jelenleg az Eb-re koncentrálok. Hallottam a Dortmunddal kapcsolatos pletykákat, de erről őket kell megkérdezni. " – mondta Nagelsmann, hozzátéve, hogy van rá esély, hogy az Eb előtt "történjen valami" az ügyben, de a dolgok jelenlegi állása szerint arra is, hogy nem lesz döntés. 

Az már biztos, hogy a Bayern Münchennél, a Liverpoolnál és a Barcelonánál is új edző lesz, de nyárig még más topcsapatoknál is megüresedhet a kispad, többek között a Bayer Leverkusennél és a Borussia Dortmundnál, amennyiben Xabi Alonso távozik a Bundesliga listavezetőjétől, illetve Edin Terzicot menesztik.

Julian Nagelsmann
Nagelsmann hallott a pletykákról, de még nem kapott ajánlatot
Fotó: AFP

A német válogatott a márciusi válogatott szünetben Franciaországgal és Hollandiával vív majd barátságos mérkőzéseket.

Nagelsmann irányításával az első mérkőzését megnyerte a német válogatott az Egyesült Államok ellen, majd döntetlen játszott Mexikóval, később pedig kikapott Törökországtól és Ausztriától. A házigazdák együttese június 14-én nyitja az Eb-t a skótok ellen Münchenben, aztán június 19-én Stuttgartban a Marco Rossi szövetségi kapitány vezette magyar válogatottal találkozik, június 23-án pedig Frankfurtban Svájc lesz az ellenfele.

A 24 csapatos torna július 14-ig tart, a csoportokból az első két helyezett, valamint a négy legjobb harmadik jut majd a 16 közé.