Vágólapra másolva!
A Ferencváros védője, Eldar Civic is bekerült a bosnyák labdarúgó-válogatott Európa-bajnoki pótselejtezőre készülő keretébe. A délszláv együttes Ukrajna ellen lép először pályára március 21-én Zsenicán.

Szavo Milosevics, a bosnyák labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kedden kihirdette a Nemzetek Ligája B-csoportjának négyes döntőjére készülő válogatott keretét, amelyben helyet kapott Eldar Civic, a Ferencváros védője is.

Ferencvárosi TC - Olimpiakosz Pireusz, FTC, Fradi, Ferencváros, FradiOlimpiakosz, rájátszás a nyolcaddöntőért, UEFA Európa Konferencia Liga, Groupama Aréna, Budapest, 2024.02.22.
Eldar Civic küzd a labdáért
Fotó: Ladóczki Balázs - Origo / Ladóczki Balázs - Origo

A bosnyákok március 21-én hazai pályán, Zsenicán fogadják az ukránokat, győzelem, illetve továbbjutás esetén március 26-án Szarajevóban mérkőzhetnek az Izland-Izrael párharc továbbjutójával a nyári Európa-bajnoki szereplésért. Ha sikerrel járnak, akkor fennállása során először szerepelhet az ország válogatottja Európa-bajnokságon.

Civic olyan sztárok oldalán vívhatja ki a történelmi Eb-szereplést, mint Edin Dzeko (Fenerbahce), Sead Kolasinac (Atalanta), Miralem Pjanics (Sardzsa FC), de ott lesz a csapatban a Dárdai Pál által irányított Hertha BSC két focistája, Haris Tabakovics és Szmail Prevljak is.

A válogatott bő keretéhez sorolt másik két ferencvárosi játékos, Amer Gojak és Kenan Kodro ezúttal nem kapott meghívót, ahogy a kisvárdai Jaszmin Mesánovics sem.