Vágólapra másolva!
A német labdarúgó-bajnokság 25. fordulójában a Bayern München hazai pályán 8-1-re legyőzte a Mainz együttesét. Az első félidő hajrájában a mainzi Josuha Guilavogui egy ütközés után lenyelte a nyelvét, és elsőként Patrick Ittrich játékvezető segített neki.

A Mainz szépítő gólja után, 2-1-es állásnál két mainzi, Josuha Guilavogui feje összeütközött Anthony Caci térdével, majd Guilavogui mozdulatlanul fekve maradt a földön. Patrick Ittrich játékvezető odasietett, és kihúzta a torkából a nyelvét, amit a 7-szeres francia válogatott játékos lenyelt. Ittrich elsősegélynyújtása után bejött a Mainz orvosi stábja, aki ellátta a sérült játékost, Guilavogui azonban így sem tudta folytatni a játékot.

Mainz, foci, Josuha Guilavogui
Josuha Guilavogui élete veszélyben volt
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP / dpa Picture-Alliance via AFP/picture alliance / firo Sportphoto

„Ha valaki így fekszik, akkor gyorsan kell cselekedni. Sok ilyen helyzetet tapasztaltam már – nyilatkozta a 45 éves Ittrich, aki a szakmáját tekintve rendőr. – 

A nyelve hátul volt, így ki kellett szedni, hogy újra lélegezzen. 

Ezt nem azért tudtam, mert rendőr vagyok, szerintem ez mindannyiunk felelőssége. A mindennapi életben mindig előfordulhatnak olyan helyzetek, amikor valakinek segítségre van szüksége."

Az eset után a mainzi Nadiem Amiri meg is ölelte a játékvezetőt, aki megmentette a csapattársa életét. Martin Schmidt, a Mainz sportigazgatója elárulta, agyrázkódás gyanúja merült fel, de Guilavogui már jól érzi magát.

Kapcsolódó cikkek