Újabb botrány Messi miatt, Kínában nem kérnek az argentinokból

al-Hilal, Inter Miami, Lionel Messi
Lionel Messi és az argentin válogatott nem szívesen látott vendég lett a világ egyik legfontosabb országában
Vágólapra másolva!
A kínai hatóságok megelőzendő a nagyobb botrányt, inkább már most lemondták az argentin fociválogatott márciusra tervezett két kínai hírverő meccsét. Az ázsiai országban attól tartanak, ha Lionel Messi nem lép pályára, abból kezelhetetlen méretű botrány lenne.

Óriási botrány tört ki a Kínához tartozó Hongkongban, miután klubcsapata, az Inter Miami február 5-én a helyi válogatott ellen rendezett meccsén sérülés miatt nem lépett pályára Lionel Messi. Pedig a meccsnek otthont adó stadiont megtöltő 40 ezer szurkoló túlnyomó része csak miatta vette meg a nem olcsó jegyeket.

A pillanatok alatt hatalmasra duzzadt botrány odáig fajult, hogy a hongkongi kormány perrel fenyegette meg az Inter Miamit, jóvátételt követelve az amerikai focicsapattól.

A kínai kormány már nem akar ugyanebbe a csapdába belesétálni, és mint azt a BBC írja, mintegy egy hónappal a tervezett meccsek előtt lemondta - pontosabban megtiltotta a megrendezésüket - az argentin válogatott Nigéria és Elefántcsontpart elleni barátságos meccseit Hangzsuban, illetve Pekingben. 

Lionel Messi, Inter Miami
Lionel Messiből inkább nem kérnek Kínában
Fotó: AFP by Peter PARKS / AFP

A hatóságok alighanem joggal tartanak attól, hogy ha Messi ismét nem lép pályára egy kínai meccsen, abból hatalmas botrány lenne. A kínai drukkerek különösen azok után orroltak meg a nyolcszoros aranylabdás argentin szupersztárra, hogy míg Hongkongban nagyon sérült volt, 

addig három nappal később, ha 60. perces csereként is, de pályára lépett a Vissel Kobe elleni meccsen Japánban.

"Peking jelen állás szerint nem tervezi olyan mérkőzés megrendezését, amelyen Lionel Messi is pályára lépne" - közölte a kínai főváros futballszövetsége.

"A mindenki által ismert körülményekre való tekintettel, egyetértve az illetékes hatóságokkal, úgy véljük, hogy nem állnak fent a rendezés feltételei" - jelentette ki Hangzsu.