Vágólapra másolva!
A labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Debreceni VSC a hivatalos honlapján tudatta, hogy közös megegyezéssel szerződést bontott a klubbal Varga József, a csapat 34-szeres magyar válogatott focistája.

A 35 éves, saját nevelésű középpályás 2008-ban mutatkozott be a Loki felnőttcsapatában, háromszor bajnokságot és szintén háromszor Magyar Kupát nyert a Debrecennel, 34-szer szerepelt a válogatottban is. A Debrecen honlapján kiemelik Varga József példás hozzáállását és munkabírását és azt is, hogy a fontos gólokkal segítette a csapatot, amikor a Loki 2009 őszén kiharcolta a Bajnokok Ligája-szereplést. Varga József 2012-ben elnyerte a Zilahi-díjat, amelyet minden évben a szezon legjobb debreceni játékosa, vagy edzője kap meg.

Varga József (balra) közel 300 meccset játszott a Lokiban
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt 

Varga József 295 mérkőzésen lépett pályára a Loki mezében, nagy szerepet játszott abban is, hogy a 2020-as kiesés után a DVSC bajnokként azonnal visszajutott az NB I-be. 

Az elmúlt időszakban azonban egyre kevesebb játékperchez jutott, ezt mérlegelve a klub tiszteletben tartotta a játékos azon igényét, hogy még szeretné folytatni pályafutását, s ennek érdekében született a megegyezés a felek között a munkaszerződés felbontásáról. 

A klub honlapján hangsúlyozzák, hogy amíg Varga József nem talál új, számára megfelelő lehetőséget, addig a Debrecen NB III-as csapatának edzéseit látogathatja. Az egyeztetések alapján Varga Józsefet a játékos-pályafutása végeztével visszavárják a Lokiba, mert a klubnál azt szeretnék, hogy a DVSC kötelékében folytassa sportszakmai karrierjét.