Vágólapra másolva!
A Premier League 22. fordulójában a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool 4-1-re kiütötte a Chelsea-t az Anfielden. A találkozón a magyar válogatott csapatkapitánya kezdőként lépett pályára, csapata egyik legjobbja volt, ráadásul egy gyönyörű fejes góllal vette ki a részét a sikerből, ami elmondása alapján élete első fejes gólja volt.

Szoboszlai Dominiknek a meccsen 63 labdaérintése, négy lövést előkészítő átadása, három lövése és öt progresszív átadása volt. Emellett közel 77%-os volt a passzpontossága. És persze volt a csodálatos fejes gólja, ami elmondása alapján élete első fejes gólja volt.

Szoboszlai fantasztikus meccset játszott Forrás: AFP/Paul Ellis

Nem mellesleg a magyar válogatott csapatkapitányának 12 beadása is volt a meccsen, ez magasan a legtöbb a Liverpool csapatában. A második legtöbb a skót válogatott Andy Robertsonnak volt, aki háromszor kísérletezett.

„Nagyon jól teljesített: egy gól, két gólpassz, ennél jobb napot nem is kívánhatna az ember. Nagyon örülünk neki, ezt lehet folytatnia. Köszönöm neki a gólpasszt. Nem kellett túl sokat tennem, mert a labda épp a fejemre érkezett – méltatta Szoboszlai a csapattársát, a mérkőzés legjobbjának választott Conor Bradley-t, majd meglepő vallomást tett.

- tette hozzá Szoboszlai Dominik, aki az ötödik gólját szerezte tétmeccsen a Liverpoolban, egyben harmadszor volt eredményes a Premier League-ben, amelynél magyar focistaként csak Gera Zoltán szerzett több gólt.