Szenzációs Varga Barnabás, elképesztő fordulatok a Debrecen-Fradi meccsen

FERENCZI János; ZACHARIASSEN, Kristoffer
Fotó: Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
A labdarúgó NB I 20. fordulójának rangadóján a Ferencváros hátrányból fordítva 2-1-re nyert a Debrecen vendégeként.

Elképesztő debreceni kezdés, Varga újabb gyönyörű gólja

Mindkét együttes jól kezdte a tavaszi szezont, a Fradi két magabiztos győzelemmel, a Debrecen pedig egy döntetlennel és egy Újpest elleni sikerrel hangolt a rangadóra. Óriási meglepetéssel indult a meccs, a DVSC már az első percben vezetést szerzett. Cissé hatalmasat hibázott, Domingueshez passzolta a labdát, aki továbbsarkalta azt Manrique-hez, a spanyol légiós lövése pedig Mmaee-n megpattanva Dibusz kapujában kötött ki.

Debrecen, Ferencváros
Már az első percben vezetést szerzett a Debrecen a Fradi ellen
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A Fradinak nem kellett sokat várnia az egyenlítésre, Abu Fani remek beadását az MTK ellen négy gólt szerző Varga Barnabás nagyszerűen csúsztatta a bal alsó sarokba a 10. percben.

A folytatásban a címvédő volt aktívabb, különösen Marquinhos játszott veszélyesen, akit nehezen tudtak tartani a hazaiak.

Manrique és Varga góljait a linkre kattintva lehet megtekinteni.

A 30. percben Megyerinek kellett mentenie Varga elől, majd nem sokkal később Dibusz mutatott be bravúros védést Bárány 14 méteres lövése után. A szünet előtt újabb gól már nem esett, maradt az 1-1.

Fordítás után újabb Fradi-győzelem

Megyeri nagy védésével indult a második félidő, mindkét oldalon voltak kisebb helyzetek, viszonylag kegyenlített játék folyt a pályán. A 70. percben ismét a debreceni gólt szerző Manrique találhatott volna be, ám Dibusz védett, majd Bárány lőtt kis híján nagy gólt. A DVSC helyzeteire azonnal reagált a Fradi, méghozzá egy újabb fejesgóllal. 

A 73. percben Marquinhos ívelt kiválóan középre, Zachariassen közeli fejesével pedig megfordította a meccset a Fradi.

A hajrában nagyon nyomott a Debrecen az egyenlítésért, de a Fradi már megőrizte előnyét és újabb győzelmével ismét megelőzte a Paksot a tabellán, amely vasárnap a Kecskemétet fogadja hazai pályán.