Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó-bajnokság 24. fordulójában az Arsenal 6-0-ra legyőzte a Konferencia-liga címvédő West Ham United csapatát a londoni Olimpiai stadionban. A találkozón megszégyenült David Moyes, a Kalapácsosok skót edzője, akinek végig kellett nézni, hogy csapata szurkolói már a félidőben elhagyták a stadiont.

A Mikel Arteta vezette Arsenal talán a szezon eddigi legjobb teljesítményét nyújtotta. Előzetesen nem tűnt könnyűnek a találkozó az Arsenal számára, ugyanis a West Ham az idei szezonban a Ligakupában már kiütötte az Arsenalt, mellette pedig már legyőzte a londoni Olimpiai stadionban a Manchester Unitedet, a Chelsea-t és a Tottenhamet is. 

Mikel Arteta korábban David Moyes játékosa volt az Evertonnál
Fotó: NurPhoto via AFP

Sokáig nem is tűnt úgy, hogy kivégzés lesz a vasárnap meccsből, ugyanis az Arsenal csak a 32. percben szerezte meg a vezetést a francia válogatott William Saliba góljával, azt követően viszont 15 perc leforgása alatt még három gólt lőtt az észak-londoni csapat, így négygólos előnnyel vonulhatott a szünetre. 

Ami igazán demoralizáló volt, az az, hogy a West Ham United-szurkolók a félidőben tömegesen elkezdtek hazaindulni, a folytatást pedig félház előtt játszották le a csapatok. A találkozó végül az Arsenal 6-0-s győzelmével zárult, ez pedig az Ágyúsok legnagyobb arányú idegenbeli győzelme, míg a Kalapácsosok legnagyobb aranyú hazai veresége lett a Premier League történetében. 

Declan Rice tavaly még a West Ham kapitánya volt, most egy góllal és két gólpasszal vette ki a részét a sikerből
Fotó: AFP

"Futballszurkoló vagyok, így teljesen megértem" – mondta a Sky Sportsnak a West Ham edzője, David Moyes, akit szurkolók távozásáról kérdeztek a lefújás után.
 

Szurkolók ezrei hagyták ott a félidőben a West Ham United stadionját
Fotó: Sky Sports

"Ez egyike azoknak a napoknak, amelyekről nem akarod, hogy gyakran megtörténjenek, de ma ez történt. Ez nem olyan volt, mint a múltbéli csapataim. 

Szánok rá egy kis időt, és meglátjuk, meg tudom-e javítani. Vállalom a felelősséget, én állítom össze a csapatot, de a játékosoknak is vállalniuk kell a felelősséget. Ha nem szerelsz, nem futsz vissza, nem nyersz fejpárbajokat, ez a végeredmény – mind a munka része”

 – tette hozzá a skót szakember, akivel pályafutása során másodszor fordult elé, hogy a csapata hat gólt kapott egy hazai pályán rendezett Premier League-mérkőzésen.

David Moyes pályafutása egyik legnagyobb pofonját kapta
Fotó: NurPhoto via AFP / NurPhoto via AFP/MI News

Érdekesség, hogy az első esetben is az Arsenal mérte a hatalmas verést Moyes csapatára. Még 2009 augusztusában az Arséne Wenger vezette Ágyúsok tudtak 6-1-re nyerni a Goodison Parkban a Moyes által irányított Everton ellen.