Vágólapra másolva!
Az NB I 20. fordulójában az utolsó helyezett Kisvárda a dobogóért küzdő Puskás Akadémiát fogadta, és Hornyák Zsolt csapata idegenben is simán nyert.

Az utolsó helyezett Kisvárdára két vereséggel kezdte az évet, így már a meccs előtt is hét pontra állt a bennmaradást jelentő tizedik helyezettől. Talán nem a Puskás Akadémia ellen vártak volna győzelmet, de a csapat teljesítménye így is nagyon gyenge volt.

Nem volt könnyű sorsolása Feczkó Tamáséknak, hiszen a Ferencváros és a Fehérvár ellen kezdték a tavaszt két vereséggel, most pedig hiába változtatott a hétközi kezdőn kilenc helyen is az edző, ennek sem lett sok eredménye.

kisvárda puskás akadémia
A Kisvárda három vereséggel kezdte 2024-et
Fotó: Moricz Csaba/facebook.com/kisvardafc/

Az első helyzet rögtön a vendégeké volt, Kovács védte Komáromi György lövését, majd a túloldalon Lucas lőtte el keresztbe a labdát a kapu előtt.

Nem sokkal később meg is szerezte a vezetést a Puskás, egy szabadrúgás után érkezett középre a labda, amit még tovább tudtak fejelni a vendégek, erre érkezett üresen a válogatott Nagy Zsolt, aki a kapuba bólintott.

A túloldalon Favorov éles szögből a kapufát találta el, majd Komáromi a 35. percben már pontosabban célzott, amikor kilőtte a Kisvárda kapujának hosszú oldalát, a kapufáról pattant be a lövése.

Feczkó Tamás félidőben is cserélt kettőt, majd a háromszoros brazil válogatott Wellington Nem is beállt az 59. percben. A brazilnak volt pár ígéretes megmozdulása, volt egy kaput eltaláló lövése, de sokat ő sem tudott lendíteni ezen a Kisvárdán, amely simán, 2-0-ra kikapott odahaza és továbbra is az utolsó helyen áll az NB I-ben.

Kisvárda Master Good-Puskás Akadémia 0-2 (0-2)
Kisvárda, 1725 néző, v: Vad II
gólszerzők: Nagy Zs. (17.), Komáromi (34.)
sárga lap: Jovicic (40.), Lippai (54.), Filipovic (74.), illetve Soisalo (51.)

Kisvárda: Kovács M. - Stefan (Cipetic, 54.), Matic, Jovicic, Alic - Lucas (Wellington, 54.), Lippai - Filipovic (Ötvös, 82.), Mesanovic, Spasic (Camaj, a szünetben) - Ilievski (Nikolov, a szünetben)

Puskás Akadémia: Pécsi - Maceiras, Golla, Stronati, Nagy Zs. (Mondovics, 91.) - Batik (Szolnoki, 91.), Favorov - Komáromi, Plsek (Slagveer, 81.), Corbu (Nissia, 82.)- Soisalo (Brandon, 65.)