Vágólapra másolva!
A labdarúgó NB I 20. fordulójában az Újpest 2-1-re nyert a Diósgyőr vendégeként.

Az Újpest csapatánál a héten megtörtént a tulajdonosváltás, a belga Duchatelet családtól a MOL Vagyonkezelő Zrt. vásárolta meg a nehéz helyzetben lévő fővárosi klubot. A csapat háza táján edzőcsere is történt, Nebojsa Vignjevics utódja, Mészöly Géza lett, aki korábban már két alkalommal is ült a kispadon.

MÉSZÖLY Géza
Mészöly Géza harmadszor lett az Újpest edzője
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Remek újpesti kezdés

A DVTK elleni mérkőzés jól indult a régi-új edző számára, az Újpest a 17. percben vezetést szerzett, miután Radosevics közelről a jobb alsóba fejelte az ellenfél kapusáról, Ogyincovról elé pattanó labdát. A 35. percben Acolatse óriási helyzetet hagyott ki, Stephen beadásából könnyedén kiegyenlíthetett volna, ám közelről nem talála el az újpesti kaput. A vezető gól óta hátrébb tolta védekezését az NB I-ben 9 meccs óta nyeretlen Újpest, és egygólos előnyét meg is tartotta a szünetig. 

DVTK-Újpest
Ognjen Radosevics góljával szerzett vezetést az Újpest
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Mészöly Géza győzelemmel tért vissza

A második félidőt jól kezdte a Diósgyőr, amely az 50. percben kiegyenlített. 

Egy kisszöglet után Holdampf beadását Pauljevicset megelőzve fejelte a jobb alsó sarokba Edomwonyi.

Banai ugyan még beleért a labdába, de hárítani már nem tudott.

A 74. percben egy szöglet után az Újpest ismét előnybe került, miután Mörschel kihasználta a diósgyőri védők borzalmas helyezkedését és hat hazai játékos között a kapuba fejelt.

A 84. percben óriási DVTK-helyzetek maradtak ki, Banainak kétszer is védenie kellett Kampecisz kísérleteit.

A hajrában nagy erőkkel nyomott az egyenlítésért a hazai együttes, ám az Újpest kivédekezte a hátralévő időt, 2-1-es győzelmével pedig megtörte hosszú nyeretlenségi sorozatát. Mészöly Géza győzelemmel tért vissza, harmadszor is sikerrel kezdte meg újpesti edzősködését, csapata ezzel feljött a tabella 9. helyére, egy pontra megközelítve a 8. DVTK-t.

DVTK-Újpest
Kilenc nyeretlen meccs után győzött ismét az Újpest
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A 2024-es évet egy döntetlennel és két vereséggel kezdő hazaiak élén viszont továbbra is nyeretlen Simon Miklós, aki közvetlenül a tavaszi szezon rajtja előtt vette át Kuznyecov Szergej helyét.

OTP Bank Liga, 20. forduló:
Diósgyőri VTK-Újpest FC 1-2 (0-1)
Miskolc, 7581 néző, v.: Antal
gólszerzők: Edomwonyi (50.), illetve Radosevic (17.), Mörschel (73.)