Vágólapra másolva!
A francia labdarúgó-bajnokság 22. fordulójában a listavezető Paris Saint-Germain 2-0-ra nyert a Nantes otthonában.

A párizsi csapat mögött mozgalmas hét van. Luis Enrique együttese a Bajnokok Ligája nyolcaddöntő első mérkőzésén megnyugtató előnyt harcolt ki a spanyol Real Sociedad ellen, majd egy nap később a csapat legnagyobb sztárja, a francia világbajnok Kylian Mbappé eldöntötte, hogy nem hosszabbítja meg a szezon végén lejáró szerződését, így hat év után ingyen távozik majd Párizsból a világ legértékesebb focistája. 

Kylian Mbappé távozik Párizsból, nagy valószínűséggel a Real Madrid játékosa lesz
Fotó: AFP

Mbappé már múlt hétvégén, a Lille elleni bajnoki rangadón is csak csere volt, majd a Real Sociedad elleni BL-meccsen visszakerült a kezdőbe is góllal hálálta meg a bizalmat. Luis Enrique azonban most visszaültette a kispadra a csapat legnagyobb sztárjátékosát, és az Asensio, Kolo Muani, Barcola támadóhármast küldte fel a pályára a Nantes otthonában. 

Ahogy az várható volt, a Paris Saint-Germain döbbenetes mezőnyfölényben játszott. Luis Enrique csapata 84%-ban birtokolta a labdát, azonban ezzel a dominanciával semmit sem tudott kezdeni a párizsi együttes, ugyanis az első félidőt kaput eltaláló lövés nélkül zárta. Ráadásul a hosszabbításban a Nantes egy szöglet után be is talált Nicolas Pallois gyönyörű kapáslövésével, de a 36 éves védő gólját a videóbíró les miatt érvénytelenítette, így a csapatok gólnélküli döntetlennel mehettek a szünetre. 

Ritka pillanat: Kylian Mbappé a kispadon ücsörög
Fotó: AFP

A játék képe a második félidő elején sem változott, a párizsiak járatták a labdát, de teljesen ötlettelenül, így egy pillanatra sem tudták megbontani a Nantes védekezését. A 60. percben aztán Luis Enrique is megelégelte csapata ötlettelen játékát és intett Kylian Mbappének, hogy készülődjön a beálláshoz, de még mielőtt becserélték volna a világbajnok támadót egy másik világbajnok francia, Lucas Hernández lőtt egy hatalmas gólt 21 méterről. 

Lucas Hernández az első gólját lőtte a francia bajnokságban
Fotó: AFP

A folytatásban a párizsiak kontrollálták a mérkőzést, majd 76. percben Douglas Augusto szabálytalansága után büntetőt kapott a vendégcsapat, amit Kylian Mbappé váltott magabiztosan gólra. 

A második gól megszerzése után a párizsiak már rutinosan eldugták a labdát, és könnyedén lehozták a meccset, így a győzelmükkel már 14 pont előnnyel vezetik a bajnokságot a második helyen álló Nice mögött. 


Ligue 1, 22. forduló
Nantes-Paris Saint-Germain 0-2 (0-0)
gólszerző: L. Hernández (60.), Mbappé (78. -11-esből)