Vágólapra másolva!
Sajtóhírek szerint a gyenge eredmények miatt erősen kérdésessé vált Thomas Tuchel a helye a Bayern Münchennél. A bajorok állítólag már felkészültek Tuchel távozására, a német sajtó pedig már a lehetséges utódját is tudni véli.

Thomas Tuchelre egyre nagyobb nyomás nehezedik, miután a Bayern München zsinórban három mérkőzést veszített el, márpedig hasonlóra 2015 óta nem volt példa. A bajor csapat – amelynek Lőw Zsolt a másodedzője - előbb a bajnoki címért folytatott csatában a Bayer Leverkusen ellen maradt alul, majd a Lazio ellen kapott ki a Bajnokok Ligája-párharc első mérkőzésén, majd legutóbb a Bochum otthonában bukott. Ha mindez nem volna elég, a múlt hétvégi megalázó vereség után még belső viszály is kialakult a klubnál, ugyanis Joshua Kimmich összeszólalkozott Lőw Zsolttal.

Bayern München, Thomas Tuchel, Lőw Zsolt
Inog a bajor kispad a Tuchel-Lőw páros alatt
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

A Bayern München labdarúgócsapatával utoljára a 2011-2012-es szezonban esett meg az a szégyen, hogy szerzett trófea nélkül zárta a szezont. Óriási tehát a feszültség a német rekordbajnok háza táján, a gyenge szereplés miatt pedig Thomas Tuchel és Lőw Zsolt jövője is veszélybe került. 

A Manchester United korábbi edzője ülhet le a Bayern kispadjára

A német Sky riportere, Florian Plettenberg arról számolt be a közösségi oldalán, hogy a Manchester United korábbi edzője, Ole Gunnar Solskjaer veheti át ideiglenesen Tuchel helyét a Bayern élén. 

A norvég szakembert 2018 decemberében nevezték ki ideiglenes menedzsernek, majd 2019 márciusában nevezték ki véglegesen a United edzőjének. Az első 17 meccséből 14-et megnyert, ezt követően azonban visszaesett a csapat teljesítménye, Solskajer számára pedig az álommunka rémálommá vált. Összesen 168 mérkőzésen irányította a manchesterieket, ebből 91-et nyert meg az United élén.

A Bayern sportigazgatója, Christoph Freund jól ismeri a norvégot, és a hírek szerint évek óta figyelemmel követi a jelenleg csapat nélküli edző pályafutását. Kiderült, Zidane iránt is érdeklődnek a németek, aki viszont régóta nem vállalt edzői munkát, hiába ért el nagy sikereket a Real Madriddal, mialatt trénereként háromszor nyerte meg velük a Bajnokok Ligáját. A hírek szerint eddig hivatalos kapcsolatfelvétel még nem történt az edző és a német klub között. 

Ole Gunnar Solskjear
Solskjear is esélyes a Bayern München edzői posztjára
Fotó: AFP

Azonban nem Solskajer az egyetlen, akit hírbe hoztak a Bayern Münchennel, ugyanis kiderült, hogy a bajorok első számú célpontja Zinedine Zidane, de Xabi Alonso is a lehetséges utódok között szerepel, aki jelenleg az éllovas Bayer Leverkusent vezeti, valamint az AS Romától kirúgott José Mourinho neve is felmerült.