Vágólapra másolva!
A Manchester United és a holland válogatott legendás kapusa, Edwin van der Sar tavaly nyáron agyvérzéssel került kórházba. Az Ajax korábbi vezérigazgatója megszólalt az állapotáról, elmondása szerint egészséges és szerencsére a sokkoló betegség nem okozott komolyabb károkat a szervezetében.

Felépült agyvérzéséből a holland focilegenda

Edwin van der Sar tavaly júliusban agyvérzést kapott horvátországi nyaralása közben, és előbb egy spliti klinikán kezelték, majd hazaszállították Hollandiába. Az ijesztő eset egy hónappal azt követően történt a legendás kapussal, hogy távozott az Ajax vezérigazgatói posztjáról. Az 53 éves sportember agyvérzése szerencsére nem volt életveszélyes, azóta teljesen felépült, nemrég pedig a holland De Telegraafnak nyilatkozott az állapotáról.

Edwin van der Sar
Edwin van der Sar korábban az Ajax vezérigazgatójaként is dolgozott
Fotó: Anadolu via AFP / Anadolu via AFP/2022 Anadolu Agency

Egészséges vagyok, azt hiszem, nem okozott komoly károkat ez az agyvérzés. Viszont azt is hozzá kell tennem, hogy egyetlen napot sem töltöttem az irodában reggel 9-től délután 5-ig. Szerencsére jól vagyok" -

mondta van der Sar, aki nemrég a Karib-tengernél vakációzott a feleségével, ám a holland gyarmatnak számító Curacaót elkerülte, mert elmondása szerint arrafelé túl sok a holland ember.

2011-es visszavonulásáig van der Sar az Ajaxban, a Juventusban, a Fulhamben és a Manchester Unitedben futballozott. Az Ajaxszal 1995-ben, az MU-val 2008-ban Bajnokok Ligáját, majd Interkontinentális Kupát, illetve klubvilágbajnokságot nyert. Előbbi csapattal 1992-ben UEFA Kupa-győztes volt, emellet négyszeres holland és négyszeres angol bajnoknak is mondhatja magát. A legendás kapus 130-szor lépett pályára a holland válogatottban, amellyel a 2000-es és a 2004-es Európa-bajnokságon is a harmadik helyen zárt.