Vágólapra másolva!
A Ferencváros nemrég bejelentette a magyar U21-es válogatott futballista, Gruber Zsombor leigazolását. A 34-szeres magyar bajnok a következő szezonban több tehetséges hazai focistára is építhet.

Gruber Zsombor a Fradi legújabb fecskéje 

A 19 éves Gruber Zsombor az idei szezonban összesen 19 tétmérkőzésen játszott 826 percet a Puskás Akadémiában, ezeken hat gól és egy gólpasszt szerzett. 

Gruber Zsombor a Fradiban folytatja a pályafutását 
Fotó: fradi.hu 

Érdekesség, hogy a tavaly novemberi Fradi elleni MOL Magyar Kupa találkozón duplázni tudott a zöld-fehér mezesek ellen. Gruber ezt a félévét még kölcsönben tölti a Zalaegerszegnél, ezt követően számít majd a Fradi.

Nagyon örülünk, hogy sikerült megszereznünk Gruber Zsombort. Úgy gondoljuk, ő a magyar labdarúgás egyik legtehetségesebb támadójátékosa. Szeretnénk őt tovább építeni,

 ezzel a Ferencváros és a magyar futball számára is nagy értéket teremteni” – nyilatkozta a Ferencváros sportigazgatója, Hajnal Tamás. A klubnál több nagy magyar tehetség is pallérozódik, ebből jelenleg kiemelkedik Lisztes Krisztián, aki a nyártól a német élvonalbeli Frankfurtnál folyatja pályafutását, a Bundesligában szereplő csapat 4,5 millió eurót (1,7 milliárd forint) fizet a Fradinak érte.

Gruber és Lisztes mellett azonban több fiatal magyar tehetség is megkaphatja az esélyt arra, hogy a nagycsapatnál tudjon maradandót alkotni - írja a Ripost.

Több magyar tehetség kölcsönben bizonyíthat 

Katona Bálint már kilenc tétmérkőzésen kapott idén lehetőség Dejan Sztankovicstól.

 Két gólpasszt sikerült adnia, ebből egyet a Csukaricski elleni Konferencialiga találkozón, ahol a Fradi sokáig hátrányban volt, ám többek között a csereként nagyszerűen beálló Katona játékával végül fordítani tudott és kulcsfontosságú, 2-1-es győzelmet aratott.

Baráth Péter ugyan egyelőre nem tudott maradandót alkotni az Üllői úton, de még korai lenne leírni. A 21 éves belső középpályás még nem hozza azt a szintet, amit Debrecenben tudott, a Fradi kölcsön is adta tavaszra a lengyel élvonal címvédőjének, a Rakównak. A kétszeres magyar válogatott eddig 17 Fradis összecsapáson van túl, és van még ideje arra, hogy felépítse magát a 34-szeres magyar bajnoknál.

A védelemben Iyinbor Patrick már a második évét tölti az NB I-ben, igaz, nem a zöld-fehér mezeseknél. A Fradi tavaly a Vasasnak adta kölcsön, ahol alapember volt és 27 bajnokin játszott. Az angyalföldi klub azonban kiesett a másodosztályba, Iyinbor viszont szintet tudott lépni, jelenleg a tavalyi ezüstérmes Kecskemétnél van, szintén kölcsönben. Itt eddig 13 tétmeccs jutott neki, a kezdőcsapatnak ugyan nem állandó tagja, de így is szépen fejlődik, a 22 éves középhátvéd már 15 alkalommal lépett pályára az U21-es válogatottban.

Varga Zétény a 2022/2023-as szezonban a MOL Magyar Kupában mutathatta meg magát a felnőttek között, idén az FTC II (NB III) és a Soroksár (NB II) csapatában pallérozódik.

 2022-ben ő volt az Év játékosa az Albert Alapítvány döntése értelmében. Mindkét együttesét figyelembe véve idén 16 bajnokin lépett pályára,

 ezeken pedig kilenc gólt ért el a mindössze 17 éves szélső.