Vágólapra másolva!
Őrületes pontmennyiséget termeltek az NBA legnagyobb sztárjai az idei All-Star-gálán, ahol második egyéni címét is begyűjtötte a Milwaukee Bucks sztárja, Damian Lillard.

A Kelet csapata 211-186 arányban legyőzte a Nyugatot az NBA vasárnap éjszakai indianapolisi All-Star-gáláján. A győztes csapat 211 pontos termése a legtöbb a gálák 73 éves történetében, az előző rekordot 2016-ban állította fel a nyugati csapat, amelyik akkor 196 pontot szerezve nyert.

A meccs legértékesebb játékosa a szombati tripladobó-versenyt megnyerő Damian Lillard lett. A Milwaukee Bucks sztárja ezúttal is azt csinálta, amihez nagyon ért: megállíthatatlanul tüzelt a távolból, 23 rádobásából 11-szer talált be, és végül 39 pontnál állt meg. Kétszer a félpályáról is eredményes volt: 

Easy...

Egyébként a két csapat 397 pontos összetermése is új rekordot jelent, az előzőt 374-el tartották a csapatok 2017-ből, de a keletiek 42 triplája is új csúcs a gálák történetében, ahogy az első két negyedben elért 193 pont is friss rekordot jelent.

Keleten nem csak Lillard érte el a 30 pontot: a bostoni Jaylen Brown 36, míg a hazai pályán játszó Tyrese Haliburton 32 ponttal zárt. Így aztán Nyugaton hiába zárt 28 perc játékot követően 50 ponttal Karl-Anthony Towns (35 mezőnykísérletből 25 találat), miután övéi kikaptak, nem volt esélye az MVP-címre.

A nyugati vereség ellenére azért a csapat délszláv különítménye, azaz Nikola Jokics és Luka Doncic elég jól szórakozott a mérkőzésen.