Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó-bajnokságban éllovas Liverpool szombaton délután a Brentford otthonában lép pályára, a Premier League 25. fordulójában. A találkozó előtti napon Jürgen Klopp, a Liverpool vezetőedzője tartott sajtótájékoztatót, és többek között Szoboszlai Dominikról is beszélt.

Szoboszlai Dominik január végén felépült az újév napján elszenvedett combhajlító-sérüléséből, a Chelsea ellen gólt is szerzett, ám az Arsenal elleni vasárnapi rangadó előtt kikerült a Liverpool keretéből, miután megint fájlalta a korábban sérült testrészét. A szezon végén távozó vezetőedző, Jürgen Klopp akkor nem tudta megmondani, mennyit kell kihagynia Szoboszlainak, ám egyes hírforrások egy hónap kihagyást jósoltak a magyar középpályás számára. A hét elején az angol sajtó arról írt, hogy a jövő vasárnapi, Chelsea elleni Ligakupa-döntőre sem épül fel Szoboszlai (sem pedig Trent Alexander-Arnold, akinek szintén kiújult a sérülése). Erről Klopp a Brentford elleni bajnoki előtt is beszélt.

Liverpool, Jürgen Klopp
Jürgen Klopp megerősítette, hogy nagyjából február végén térhet vissza Szoboszlai
Fotó: AFP/Ian Kington 

Nem kizárt, hogy Szoboszlai ott lesz a Ligakupa-döntőn

„Az emberek a döntőről beszélnek, de előtte a Brentford és a Luton ellen is játszunk, úgyhogy én még nem gondolok a fináléra. Lehet, hogy nem játszanak a döntőben, de elég baj, hogy az előtte lévő két meccsen sem számíthatok rájuk. 

Dom nagyjából a döntő körül térhet vissza, ennél pontosabbat nem tudok mondani, Trent pedig körülbelül egy héttel később. Nem tartom valószínűnek, hogy Dom pályára léphet a döntőben, de nem is lehet kizárni”

 – nyilatkozta Jürgen Klopp a sajtótájékoztatón.

A Liverpool a Brentford elleni bajnoki után szerdán az újonc Luton csapatát fogadja az Anfielden, majd jövő vasárnap következik a Chelsea elleni Ligakupa-döntő a Wembley-ben. Februárban az utolsó mérkőzést 28-án, a Southampton ellen, az FA-kupában vívja Szoboszlai Dominik együttese.

Kapcsolódó cikkek