Haalandnak elege lett, sürgős változtatást akar a futballban

fbl Horizontal
Manchester City's Norwegian striker #09 Erling Haaland rallies the crowd after scoring the team's first goal during the UEFA Champions League Group G football match between Manchester City and RG Leipzig at the Etihad Stadium, in Manchester, north west England, on November 28, 2023. (Photo by Paul ELLIS / AFP)
Vágólapra másolva!
A Manchester City norvég sztárja, Erling Haaland megváltoztatná a labdarúgásban a bedobásokra vonatkozó szabályokat, mert a jelenlegi formájukban idegesítőnek találja őket.

Haalandot idegesítik a bedobások

A 23 éves sztárcsatár egy podcast-műsorban fejtette ki a véleményét a helyzetről, és elmondta, szerinte milyen változtatásokra lenne szükség a bedobásokat illetően.

mondta a City sztárja, aki szerint rengetegen csalják a távolságot, nem onnan végzik el a bedobást, ahonnan kellene.

Erling Haaland változtatna a bedobások kivitelezésén Forrás: AFP/Paul Ellis

"Szerintem mindegy, hogy valaki hogyan dobja el a labdát, az a lényeg, hogy az adott játékos mindkét keze rajta legyen. Nem tudom pontosan a jelenlegi szabályokat, de szerintem nem számít, hogy lefelé vagy fölfelé dobod a labdát" - tette hozzá a norvég támadó.

A City világklasszisa a lábsérülése miatt ebben a szezonban 12 meccsről lemaradt, de a Brentford ellen 3-1-re megnyert bajnokin már a kezdőben kapott helyet. Haaland minden sorozatot figyelembe véve így is 19 gólos a szezonban, a Premier League-ben 14 találatnál jár.