Vágólapra másolva!
Sallai Roland és Szalai Attila csapata, a Freiburg 2-1-re kikapott Augsburgban a német labdarúgó-bajnokság 23. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén. A BL-indulásért hajtó Dortmund hazai pályán kapott ki a Hoffenheimtől.

A vendégek magyar válogatott játékosai közül Sallai Roland a 66. percben lépett pályára, Szalai Attila a cseresorból nézte végig a találkozót.

Az Augsburg legutóbb 2018. szeptember 30-án győzött ebben a párosításban, azóta három döntetlen mellett hétszer nyert a Freiburg, amelyiknek ez volt sorozatban az ötödik nyeretlen bajnoki mérkőzése, az Augsburg négy nyeretlen találkozó után győzött ismét.

A Borussia Dortmund előbb 0-1-ről fordított hazai pályán a Hoffenheim ellen, majd a második félidő közepén Maximilian Beier három perc alatt rúgott két gólt, amivel a vendégek meg is nyerték a meccset. A BL-indulásért hajtó BVB előnye így már csak egyetlen pont az ötödik helyen álló RB Leipziggel szemben.

Az Eintracht Frankfurt az egyiptomi Omar Marmus 92. percben lőtt góljával mentett meg egy pontot a vendég Wolfsburggal szemben.

Bundesliga, 23. forduló:
FC Augsburg-SC Freiburg 2-1 (0-1)
Eintracht Frankfurt-VfL Wolfsburg 2-2 (1-2)
Borussia Dortmund-TSG 1899 Hoffenheim 2-3 (2-1)