Vágólapra másolva!
A másodosztályú magyar labdarúgó-bajnokságban szereplő Budafoki MTE a hivatalos oldalán jelentette be, hogy a Magyar Labdarúgó-szövetséghez (MLSZ) fordul, miután a csapat elmúlt két bajnokiján egyaránt súlyos sérülést szenvedett egy-egy játékosa.

„A Gyirmót elleni meccsen Oláh Bálint a lábán súlyos zúzódást szenvedett, míg a Vasas elleni találkozón Merényi Ádámot ököllel megütötték, és sajnos eltört az arccsontja. A játékvezetők mindkét esetben érthetetlenül csak sárga lapot adtak a jogosan járó piros helyett. Klubunk az MLSZ-hez fordul" – írta a budafok1912.hu.

A Merényi Ádám elleni szabálytalanság:

Filkor Attila, a tavaly Magyar Kupa-döntős Budafok sportigazgatója elmondta, a súlyos sérülést szenvedő játékosaik mellett szeretnének kiállni az intézkedéssel, mert „a súlyos sérülés okozása nem összeegyeztethető a futballal". Filkor hozzátette, hogy mindkét esetben az ellenfél edzője lecserélte a szabálytalankodó focistát, mert ők is látták, hogy „nem jó ez így”.

Az MLSZ-hez fordul a Budafok

„A Magyar Labdarúgó Szövetség illetékes vezetőinek is eljuttatjuk a videókat, valamint a fotókat, és a belátásukra bízzuk, hogy milyen következményeket eredményeznek ezek a számunkra fájdalmas jelenetsorok. 

Várjuk az MLSZ Játékvezetői Bizottságának a válaszát majd arról, hogy például Merényi Ádám esetében, bár a bíró közvetlen közelről látta az ökölvívásból jól ismert mozdulatot, vajon miért csak sárga lappal büntette a súlyos szabálytalanságot"

 – nyilatkozta Filkor Attila, aki hozzátette, négy napon belül két meghatározó játékosuk elvesztése sokkot jelent a számukra.

A Budafok vasárnap a BVSC-Zugló otthonában folytatja a másodosztály küzdelmeit.

Az Oláh Bálint elleni szabálytalanság: