Vágólapra másolva!
2022 nyarán a családtagjai közreműködésével súlyos sérüléseket okozott a szomszédjának Kundrák Norbert, a jelenleg a másodosztályú magyar labdarúgó-bajnokságban szereplő Budapest Honvéd játékosa. A bírósági ítélet szerint Kundrák felfüggesztett börtönbüntetést kapott, és jelenleg is futballozhat.

A szomszéd, Szabó Krisztián a Blikknek mesélte el, hogy a Honvéd futballistája, Kundrák Norbert összeverte őt 2022 nyarán. Szabó éppen az egyik kiszökött kutyája után szaladt, ám végül a Kundrák család háza előtt megtörtént a probléma.

Kialakult egy szóváltás, aztán ahogy visszafordultam a kapujuk előtt a kutyához, Norbi oldalról belerúgott a combomba, majd nekem estek.

 Az édesanyjuk lefogott hátulról, jöttek hárman a két testvérével, és körülbelül egy perc alatt úgy lerendeztek, hogy hat bordám eltört, arccsonttörésem lett, három szájsebészeti műtétem volt, és még sorolhatnám" – idézte a Magyar Nemzet is a szomszéd Blikknek mondott szavait.

Kundrák Norbert, Honvéd
Kundrák Norbert felfüggesztett börtönbüntetést kapott
Fotó: honvedfc.hu

Szabó Krisztián hozzátette, Kundrák anyja a segítségére siető feleségét is megtámadta. Miután a rendőrök és a mentőket megérkeztek, a férfit kórházba vitték, ahol az intenzív osztályra, majd a traumatológiára került. Azóta a focistát és családtagjait súlyos testi sértés és csoportosan elkövetett garázdaság bűntettében jogerősen elítélték, ám két évre felfüggesztett börtönbüntetéssel megúszták az esetet.

Felháborodott a szomszéd a bírósági ítéleten

„Ez egészen elképesztő. Hihetetlen, hogy valaki ilyet elkövet, majd nyugodtan élhet, mintha mi se történt volna, engem pedig már leszázalékoltak, gyakorlatilag teljesen újra kell építenem magamat. Meg én úgy vagyok vele, hogy ha egy sportoló ilyet csinált, az ne sportoljon tovább... 

Az édesanyja kiabált ott mindenfélét, hogy »az ő fia NB I-es futballista, azt csinál, amit akar«. 

Öt éve voltunk szomszédok, sosem gondoltam, hogy ilyen megtörténhet" – mondta Szabó Krisztián, aki az eset után elköltözött.

Az NB I-ben 2017-ben bemutatkozott Kundrák a történtekkor a Debrecen focistája volt, később Szegedre került kölcsönbe az NB II-be. Tavaly nyáron igazolt a szintén másodosztályú Honvédba, ahol a korábbi U21-es válogatott csatár nem számít alapembernek, hét meccsen mindössze 190 percet játszott ebben az idényben. A Honvéd belső vizsgálatot indított Kundrák Norbert nyilvánosság elé került ügye miatt.

Kapcsolódó cikkek