Vágólapra másolva!
A Premier League-ben szereplő Brentford francia futballistája, Neal Maupay megdöbbentő őszinteséggel mesélt arról, hogy korábban halálos fenyegetéseket kapott, miután győztes gólt lőtt az Arsenal ellen.

Maupay még a Brighton játékosaként okozott álmatlan éjszakákat az Arsenal szurkolóknak 2020 júniusában, miután a 95. percben győztes gólt szerzett. Maupay ráadásul nem csak ezzel haragította magára a londoni szurkolókat, hanem azzal is, hogy Bernd Lenóval összeütközött egy ártalmatlannak tűnő szituációban, ami után a német kapus rosszul érkezett le a földre, és hordágyon hagyta el a pályát.

Bernd Leno, Neal Maupay
Leno a hordágyon ülve mutogatott a Maupay-re, hogy ő a hibás
Fotó: AFP

A BBC beszámolója szerint a 27 éves támadó ezt követően több fenyegető üzentet is kapott a közösségi médiában.

"Amikor hazaértem a meccs után, a klubtól rögtön figyelmeztettek az interneten zajló dolgokra. Azt tanácsolták, hogy kerüljem a közösségi médiát, és ha lehetséges, akkor függesszem fel a profiljaimat – emlékezett vissza a francia focista a BBC Radio 4 Why Do You Hate Me? című podcast-műsorában.

A csatár egy névtelen felhasználótól olyan üzenetet kapott, amelyben a családja megölésével fenyegették.

"Nagyon nyugtalanító volt. Felhívtam a klubot, és kértem, hogy tegyünk ez ellen valamit, mert mi van, ha az illető tényleg eljön?!” – mondta Maupay, aki ezt követően letiltotta a felhasználót, ám az létrehozott egy másik profilt és tovább terrorizálta a futballistát. 

"Azt hiszed, hogy a fiókom letiltásával biztonságban vagy? Megöllek téged és a családodat is".

A csatár végül megtette a szükséges lépéseket, feljelentést tett. Végül kiderült, hogy a fenyegető üzenetek egy 19 éves szingapúri Arsenal-szurkolótól származtak. A rendőrök fenyegetés bűntette miatt vizsgálódtak, de a fiatal drukker végül kilenc hónap próbaidővel megúszta a tettét.

"Mint ember és mint futballista az én felelősségem, hogy jelentsem az ilyen helyzeteket, és megpróbáljak változtatni rajtuk. Nem megoldás, ha figyelmen kívül hagyjuk" – mondta az Everton játékosa, aki jelenleg a Brightonban szerepel.