Hihetetlen, hol rendezik meg a 2026-os focivébé döntőjét

Eid Al-Adha prayer in United States New York,​​​​​​​Eid al-Adha,Metlife Stadium Horizontal
NEW JERSEY, USA - JULY 9: An aerial view of thousands of Muslims gathered to perform the Eid Al Adha prayer at the Metlife Stadium in New Jersey, United States on July 9, 2022. Stringer / Anadolu Agency (Photo by STRINGER / ANADOLU AGENCY / Anadolu via AFP)
Vágólapra másolva!
A 2026-os amerikai-mexikói-kanadai rendezésű labdarúgó-világbajnokság szervezői és a FIFA közösen jelentette be, hogy 2026. július 19-én New Jersey-ben, a New York Giants NFL-csapatának stadionjában rendezik meg a torna utolsó meccsét, vagyis a döntőt.

Csalódott Dallas

Dallasban nagyon sokáig abban reménykedtek, hogy az ő városukban lesz a finálé. Abban bizakodtak, hogy a Dallas Cowboys stadionja, az arlingtoni AT&T Stadion lesz a befutó, mert ennek a létesítménynek a tetejét be lehet csukni, ezáltal az itteni mérkőzések jobban védve vannak a nyári forróság viszontagságaitól. Dallasnak be kellett érnie annyival, hogy a torna legtöbb meccsét ebben a városban rendezik meg - szám szerint kilencet.

A világbajnokság bronzmérkőzését a floridai Miamiban rendezik majd meg. De ismert már a torna utolsó szakaszának összes meccshelyszíne, amelyek így alakulnak:

  • negyeddöntők: Foxborough, Los Angeles, Kansas City és Miami
  • elődöntők: Atlanta és Dallas

További érdekesség, hogy a legnagyobb amerikai nemzeti ünnepen, július 4-én Philadelphiában rendeznek majd egy mérkőzést. Tíz nappal később, július 14-én a philadelphiai Citizens Bank Park ad otthont az amerikai baseball-liga All-Star meccsének.

Csalódott Los Angeles

Los Angelesben is borzalmas a csalódottság, bár ezt inkább maguknak köszönhetik. Korábban többször írtunk arról, hogy a városi SoFi Stadion tulajdonosa nem tudott megegyezni a szervezőkkel, így várható volt, hogy a FIFA nem viszi el a kaliforniai városba a döntőt.

További érdekesség, hogy a mexikóvárosi Azték Stadion lesz az első a labdarúgás történetében, amely három különböző világbajnokság (1970, 1986, 2026) mérkőzéseinek ad otthont.