Visszatér a Premier League-be az angol bajnokságban egyszer már megbukott német focista

RB Leipzig - Young Boys Bern Sports soccer Horizontal CHAMPIONS LEAGUE GESTURES
13 December 2023, Saxony, Leipzig: Soccer: Champions League, Group Stage, Group G, Matchday 6 RB Leipzig - Young Boys Bern at the Red Bull Arena. Leipzig players Timo Werner (l) and Emil Forsberg high-five during the changeover. Photo: Jan Woitas/dpa (Photo by JAN WOITAS / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Hivatalossá vált, hogy az RB Leipzig német válogatott focistája, Timo Werner kölcsönben a Tottenham Hotspur csapatában folytatja pályafutását.

Újra kipróbálja magát Angliában Timo Werner

A 27 éves Timo Werner egyszer már bejárta ezt az utat, hiszen az RB Leipzig támadója 2020-ban már elcserélte Lipcsét Londonra, akkora a Chelsea játékosa lett. Werner 2022-ig volt a Chelsea focistája, és bár a legtöbben kudarcként tekintenek arra a klubváltásra, a német BL-győztes lett, valamint Európai Szuperkupát és klubvilágbajnokságot is nyert a londoni sztárcsapattal.

Timo Werner újra a Premier League-be igazolt Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Jan Woitas

Gulácsi Péter, Szoboszlai Dominik és Willi Orbán korábbi klubtársa az idei szezonban csak 8 Bundesliga-meccsen lépett pályára, ezeken mindössze 2 gólt lőtt, így nem csoda, hogy csapaa elengedte, Werner ezúttal a Tottenham Hotspur csapatában folytatja kölcsönben.

Nagyon kell a csatár a londoniaknak

A Tottenhamben sérüléssel bajlódik James Maddison, miközben Szon az Ázsia-kupán szerepel, így kellett az új ember a londoniaknak. Érdekesség, hogy pár éve 45 millió fontot fizetett érte a Chelsea, most pedig a Spurs 10 és 20 millió közötti összegért veheti majd meg a kölcsön után, ha él az opciós jogával a klub.

Werner a magyarokkal egy Eb-csoportban szereplő német válogatottban eddig 57 alkalommal szerepelt, de legutóbb 2023 márciusában lépett pályára.

Werner leghamarabb január 14-én, a Manchester United ellen léphet pályára a Premier League-ben.