Óriási botrány az Olasz Kupában: tűzijátékokkal lőtték egymást rivális csapat szurkolói

Róma, 2024. január 10.
A két csapat szurkolói füstölő fáklyákkal dobálják egymást a labdarúgó Olasz Kupa negyeddöntőjében játszott SS Lazio-AS Roma mérkőzés előtt a római Olimpiai Stadionban 2024. január 10-én.
MTI/AP/Gregorio Borgia
Róma, 2024. január 10. A két csapat szurkolói füstölő fáklyákkal dobálják egymást a labdarúgó Olasz Kupa negyeddöntőjében játszott SS Lazio-AS Roma mérkőzés előtt a római Olimpiai Stadionban 2024. január 10-én. MTI/AP/Gregorio Borgia
Vágólapra másolva!
Szerdán este a labdarúgó Olasz Kupa negyeddöntőjében a Lazio 1-0-ra legyőzte a városi rivális AS Roma csapatát a Stadio Olimpicóban. A találkozó felejthető volt, azonban a mérkőzős előtt akkora botrány volt, amiről még sokáig fognak beszélni Olaszországban.

A kezdőrúgás előtt ugyanis a Lazio és az AS Roma ultrák petárdákkal és tűzijátékokkal kezdtél lövöldözni egymást, ennek ellenére a találkozót sikerült időben elkezdeni.

A szurkolók ámokfutásának egyébként az AS Roma játékosa, a 21 éves Edoardo Bove is áldozatul esett, amikor egy pályára dobott palack eltalálta a fejét.

A mérkőzésen - amelyet a Lazio Mattia Zaccagni büntetőjével nyert - több botrányos eset is lezajlott. A 96. percben egy tömegverekedés után második sárgával kiállították a Lazio támadóját, a világbajnok Pedro Rodríguezt, pár perccel később pedig egy újabb tömegjelenetet követően a Roma két játékosa, az iráni Sardar Azmoun és az olasz válogatott Gianluca Mancini is mehetett zuhanyozni.