"Borzalmasak voltunk, ez szégyen" - Xavi keményen szidta a Barcelonát a Real elleni megalázó vereség után

Xavi
Xavi csapata alulteljesített a Real Madrid ellen
Vágólapra másolva!
A szaúd-arábiai Rijádban rendezett Spanyol Szuperkupa vasárnap esti döntőjében a Real Madrid 4-1-re kiütötte a Barcelonát. A mérkőzés után Xavi csalódottan nyilatkozott, míg újabb sikerével Carlo Ancelotti utolérte Zinedine Zidane-t a Reallal megnyert trófeák tekintetében.

Xavi elnézést kért a szurkolóktól

Vinicius Junior mesterhármast lőtt, a Real Madrid 4-1-re nyert a Barcelona ellen, amely Ronald Araujo kiállítása miatt 10 emberrel fejezte be a finálét. A katalánok edzője, Xavi csalódottan nyilatkozott a lefújást követően és a drukkerektől is elnézést kért. "Ez zavarba ejtő. Nem így kellett volna játszanunk, különösen nem egy döntőben a Real Madrid ellen.

Barca-szurkolóként ez a vereség most tönkretett, elnézést kérek a drukkereinktől" -

kezdte értékelését a játékosként világklasszis Xavi.

Xavi csapata alulteljesített a Real Madrid ellen Forrás: AFP/Giuseppe Cacace

"Sokat kell fejlődnünk. A szezon egyik legrosszabb meccsét játszottuk, minden hiányzott. El kell fogadnunk a kritikát, hiszen nem nyújtottunk megfelelő teljesítményt. Bocsánatot szeretnék kérni. Gratulálok a Real Madridnak, megérdemelten nyert.

tette hozzá a katalán edző.

Ancelotti utolérte Zidane-t

A győztes csapat trénere, Carlo Ancelotti érthetően elégedett volt a látottakkal, az olasz edző szerint megérdemelt sikert könyvelhetett el a Real, bár ekkora különbséget nem érzett a két együttes között.

"Jól kihasználtuk azt, hogy magasan védekeznek, Vinicius kiválóan helyezkedett a kontratámadásainknál.

mondta az edzőként négyszeres BL-győztes Ancelotti, aki a 11. trófeáját nyerte a Real élén, ezzel utolérte Zinedine Zidane-t ebben a tekintetben.

A Szuperkupa-sikerrel a Real elnöke, Florentino Pérez rekordot döntött, a spanyol sztárcsapat első emberének ez volt a 33. serlege az együttes élén,

ezzel megelőzte a legendás Santiago Bernabeut és a klub történetének legeredményesebb elnöke lett.