Vágólapra másolva!
A csütörtöki nap sem telt eseménytelenül a sportvilágban, sőt. Számos olyan esemény volt, amely megmozgatta a sport szerelmeseit. Ezeket szedtük össze egy csokorba, ha véletlenül valaki lemaradt volna róla. Visszapillantó:

Rossz vége lesz annak, amit Szoboszlaiékkal csinálnak

Magyarok százezrei szisszentek fel, amikor Szoboszlai Dominik megsérült a Liverpool csapatában. Szerencsére nem komoly a baj, de a tendenciák figyelmeztetőek. Az agyonhajtott, csapágyasra játszatott focisták tucatjai dőlnek ki, mert ezt az embertelen tempót már nem bírják. Erről szól az Origo Sport podcast műsorának legújabb adása.

Szoboszlai Dominik az Arsenal ellen is rengeteget futott és küzdött Forrás: AFP/Paul Ellis

Rövid látogatásra hétfőn Budapestre érkezett Szoboszlai Dominik, akinek azonban sűrű programja volt, hiszen az Operaházban ő vehette át az év legjobb férfi sportolójának járó díj mellett a magyar fociválogatott kapitányaként az év csapatának járó elismerést is. A Liverpool magyarja elmondta, amit a válogatottal átéltek, az pénzzel nem helyettesíthető.

Kis híján tragédia érte a gambiai válogatottat, példátlan magyar kosárbotrány

Nem sokon múlott, hogy nem lett tragédia a vége a gambiai fociválogatott utazásának. Gambia nemzeti csapata az Elefántcsontparton rendezendő Afrika-kupára utazott, amikor meghibásodott a repülő.

Sajtóhírek szerint a magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (OTP Bank Liga) szereplő Ferencváros elveszítheti az egyik legjobb játékosát, a brazil Marquinhost, akit a hétszeres mexikói bajnok Unam Pumas szemelt ki.

Döbbenetes kosárbotrány Forrás: FIBA

Döbbenetes hangvételű közleményt jelentetett meg a közösségi médiában a KSC Szekszárd NB I-es kosárlabdacsapat ügyvezetője, aki szerint nincs más megoldás, mint az, hogy a csapatot el kell költöztetnie a városból.

A spanyol labdarúgó Szuperkupa Rijádban rendezett második elődöntőjében az FC Barcelona 2-0-ra legyőzte az Osasunát, így a katalán csapat a Real Madriddal találkozik majd a fináléban.