Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Minifutball Szövetség (WMF) közzétette a legfrissebb világranglistáját, amelyen a világbajnoki bronzérmes magyar minifoci-válogatott az igen előkelő, harmadik helyen áll jelenleg.

A harmadik helyen a magyar minifoci-válogatott a világranglistán

Az immár Trencsényi János által vezetett magyar minifutball-válogatott a jó vb-szereplésnek köszönhetően előrébb lépett a Nemzetközi Minifutball Szövetség világranglistáján.

A vb-bronzérmes magyar válogatott a harmadik a világranglistán Forrás: WMF

A nemzeti csapat a harmadik helyen áll, mindössze az Egyesült Arab Emírsékekben aranyérmet szerző Románia, és az Európa-bajnoki címvédő Azerbajdzsán előzi meg Barabás Miklósékat.

A magyar csapat olyan minifoci nagyhatalmak előtt van, mint Csehország, Szlovákia, Mexikó, vagy éppen Brazília.

Nagyon nagy fegyvertény a harmadik hely

"Megtisztelő és nagyon nagy fegyvertény, hogy a világranglista 3. helyén szerepel a magyar minifoci-válogatott! Nyilván ezt a világbajnokságon elért harmadik hellyel sikerült kiharcolni a srácoknak és Nagy Lajosnak. Ez azonban semmiképpen sem kényelmesíthet el minket, sőt,

De ezért szép a sport és ezzel együtt a minifoci is" - árulta el a magyar minifutball-válogatott új szövetségi kapitánya, Trencsényi János.

Trencsényi János (balra) szerint megpróbálunk még előrébb lépni a jövőben Forrás: Vaszkó Viktor

"Megmondom őszintén, nem számítottam ilyen előkelő pozícióra, hiszen rengeteg jó képességekből álló és eredményes válogatott színesíti a mezőnyt. Viszont azt gondolom

A helyezés egy visszaigazolása, hogy jó úton halad a válogatott. Ezt látva további játékosoknak lehet motiváció a jövőben egy erős válogatottba beverekednie magát, így a versenyhelyzet még jobb teljesítményt generálhat. Erre az eredményre büszkének kell lenni, de a figyelem nem lankadhat, nagyon szoros a mezőny, mindenki a legjobb szeretne lenni" - mondta a válogatott csapatkapitánya, Barabás Miklós.

Barabás Miklós büszke a válogatott sikereire Forrás: WMF

A magyar minifutball-válogatott várhatóan februárban kezdi meg a munkát a júniusi, Szarajevóban megrendezésre kerülő Európa-bajnokságra.