Vágólapra másolva!
Csütörtök este a labdarúgó Olasz Kupa negyeddöntőjében a Juventus Arkadiusz Milik mesterhármasának is köszönhetően 4-0-ra legyőzte a Frosinone csapatát, ezzel bejutott a legjobb négy közé.

Már az első félidőben eldöntötte a továbbjutást a Juventus

Nagy iramban kezdte a meccset a Juventus, amely már a 11. percben megszerezte a vezetést Arkadiusz Milik tizenegyesével. A lengyel válogatott támadó aztán a 38. percben előbb adott egy 40 méteres keresztlabdát a saját térfeléről, majd ő érkezett remekül Weston McKennie beadására és közvetlen közelről a kapuba lőtt.

Arkadiusz Milik volt a Juventus nyerőembere Forrás: NurPhoto via AFP/Giuseppe Maffia/NurPhoto/Giuseppe Maffia

A triplázó Milik volt a hős

Milik a fordulás után sem állt le, egy hatalmas védelmi hiba után harmadszor is beköszönt, így a lengyel támadó mindössze 47 perc alatt több gólt szerzett, mint az egész szezonban eddig. Legutóbb 2022. februárjában egy Olympique Marseille-Angers francia bajnokin tudott triplázni. Érdekesség, hogy a Juventus színeiben legutóbb Alessandro Del Piero tudott három gólt szerezni az Olasz Kupában, még 2006. január 10-én a Fiorentina ellen.

Kilenc perccel később kis híján összejött a mesternégyes a 29 éves csatárnak, de a gólját les miatt nem adta meg a játékvezető. A 61. percben aztán McKennie újabb zseniális passzát a 18 éves Kenan Yildiz lőtte kapásból a bal alsóba.

Magabiztos sikerével a torinói együttes bejutott az elődöntőbe, ahol majd a Lazio együttesével csap össze, amely szerdán botrányos körülmények között ejtette ki a városi rivális AS Romát, míg a másik ágon Fiorentina-Atalanta párharcot rendeznek a négy között.

Massimiliano Allegri 400. alkalommal irányította a Juventust a Frosinone ellen, és már csak Marcello Lippi (405), illetve Giovanni Trapattoni (596) áll előtte az örökranglistán.

Olasz Kupa
Negyeddöntő
Juventus-Frosinone 4-0 (2-0)
Gólszerző: Milik (11. – 11-esből, 38., 48.), Yildiz (61.)