Vágólapra másolva!
Mint ismert, a négyszeres örmény válogatott középpályás, Edgar Szevikjan a Ferencváros labdarúgócsapatában folytatja pályafutását. A Fradi sportigazgatója, Hajnal Tamás az egyik orosz lapnak árult el részleteket az átigazolásról.

Hajnal Tamás: Nagyszerű focista válhat Edgar Szevikjanból

A 22 éves játékos a Nyizsnyij Novgorodtól érkezett a magyar bajnoki címvédőhöz és - amint arról a fradi.hu oldal beszámolt - tavasszal már zöld-fehérben futballozik. Hajnal Tamás, a Ferencváros sportigazgatója az orosz Sport Expressnek nyilatkozott Szevikjan megszerzéséről.

Edgar Szevikjan már meg is érkezett a Fradi spanyolországi edzőtáborába Forrás: fradi.hu

és meggyőztük Edgart, hogy csatlakozzon hozzánk" - kezdte Hajnal Tamás, aki hozzátette, a megfigyelőhálózatuk sok bajnokságot és játékost követ, azoknak a profiloknak megfelelően, melyeket összeállítanak.

"Edgar remekül illik hozzánk, nagy potenciál van benne a fejlődésre, nagyszerű focista válhat belőle.

Ezért igyekeztünk mindent megtenni annak érdekében, hogy hozzánk kerüljön" - mondta az FTC sportigazgatója, aki elárulta, a Monaco alelnöke, Vadim Vasziljev is segített az átigazolásban, egészen pontosan az ügynöksége aktívan részt vett az ügyletben.

"Az egyik alkalmazottjuk tárgyalt Szevikjan nevében. Ez normális gyakorlat" - mondta Hajnal.

Hajnal Tamás, a Ferencváros sportigazgatója örömmel számolt be Edgar Szevikjan megszerzéséről Forrás: fradi.hu

"Nagyon boldog és motivált is, hogy csatlakozhatott a Ferencvároshoz.

- árulta el az FTC sportigazgatója, aki szerint szó sincs arról, hogy a Ferencváros csak egy ugródeszka lenne a számára.

"Nem így gondoljuk. Először is meg akartuk szerezni, ez sikerült. Fontos számunkra, hogy a játékosok címeket akarjanak nyerni velünk, fejlődjenek, és ha ez sikerült, akkor lépjenek esetleg tovább. Már megmutattuk korábban is, hogy lehetséges tőlünk topbajnokságokba igazolni."

Hajnal Tamástól megkérdezték, látta-e hogy egyes rajongók már elkezdték összehasonlítani őt

Jack Grealishsel, amelyre nevetve csak annyit válaszolt a sportigazgató, hogy: "Igen, láttam. Sok sikert kívánok Edgarnak!"

A sportlap megszólaltatta a Nyizsnyij Novgorod vezérigazgatóját, David Melik-Huszejnovot is, aki elmondta:

A játékost 2025 nyaráig kötötte megállapodás az orosz klubhoz, ebből vásárolta ki a Ferencváros.

A sorozatban ötször magyar bajnok Ferencváros a Konferencia-liga egyenes kieséses szakaszának első körében - melyben a nyolcaddöntőbe jutás a tét - a görög Olimpiakosszal csap össze február 15-én idegenben, egy héttel később pedig a Groupama Arénában.