Kiszenvedte a továbbjutást a Manchester City az FA-kupában

Horizontal
A shot from Manchester City's Dutch defender #06 Nathan Ake (not pictured) goes past Tottenham Hotspur's Italian goalkeeper #13 Guglielmo Vicario for the opening goal during the English FA Cup fourth round football match between Tottenham Hotspur and Manchester City at Tottenham Hotspur Stadium in London, on January 26, 2024. (Photo by Glyn KIRK / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
A labdarúgó FA-kupa negyedik fordulójában a címvédő Manchester City 1-0-ra legyőzte a Tottenham csapatát.

A vártnál nehezebben jutott nyolcaddöntőbe a címvédő

Nagy elánnal kezdte a meccset a City, és már az ötödik percben megszerezhette volna a vezetést, ám Bobb gólját les miatt érvénytelenítette a játékvezető. A folytatásban is a Guardiola-csapat akarata érvényesült, a Tottenham gyakorlatilag csak védekezett, amit jól mutat, hogy a londoniaknak kapura lövési kísérletük sem volt az első félidőben, márpedig erre 2020 februárja óta először volt példa.

A vártnál is nehezebben jutott tovább a Manchester City Forrás: AFP/Glyn Kirk

A játék képe a szünet után sem változott, ám hiába a hatalmas manchesteri mezőnyfölény egészen a hajráig nem volt veszélyben Guglielmo Vicario kapuja. Aztán a 88. percben egy bal oldali szöglet után az olasz kapus nem tudta fogni a beadást, Nathan Aké pedig mindenkit megelőzve közelről a kapuba kotorta a labdát. A címvédő ezzel a Tottenhamet búcsúztatva kiharcolta az ötödik fordulós részvételt, és először tudott gólt szerezni a Spurs 2019-ben átadott, új stadionjában.

Érdekesség, hogy a másik három pénteki találkozón is döntetlen született, így a Chelsea-Aston Villa, a Bristol City-Nottingham Forest és a Sheffield Wednesday-Coventry City találkozókon is ismétlés dönti majd el, kik jutnak a nyolcaddöntőbe.

Angol FA-kupa, 4. forduló:
Tottenham - Manchester City 1-0 (0-0)
gólszerző: Aké (88.)
Chelsea - Aston Villa 0-0
Bristol City (II.) - Nottingham Forest 0-0
Sheffield Wednesday (II.) - Coventry City (II.) 1-1 (0-1)