A csapat hihetetlen bravúrja után újabb egyéni elismerést gyűjtött be a Girona

Girona FC V Atletico De Madrid - La Liga Girona Estadi de Montilivi Atletico de Madrid La Liga Artem Dovbyk Girona FC January 3rd 2024 Gongora NurPhoto soccer sports control ball Spanish league matchday forward competition pitch photography sports photogr
09 Artem Dovbyk of Girona FC controls the ball during the La Liga Match match between Girona FC v Atletico de Madrid at Estadi de Montilivi in Girona, Spain, on Januray 3rd, 2024. (Photo by Gongora/NurPhoto) (Photo by Gongora / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A Girona ukrán csatára, Artyom Dovbyk lett december hónap legjobbja a spanyol élvonalban, a La Ligában.

A katalán csapat páratlan bravúrját figyelembe véve - 19 forduló után, azaz féltávnál az éllovas Real Madridhoz hasonlóan 43 pontot gyűjtöttek - egyáltalán nem meglepő, hogy ők adták december legjobbját. A 26 éves Dovbyk a csapat négy decemberi bajnokiján négy góllal vette ki a részét a három győzelmet és egy döntetlent jegyző menetelésből. A Barcelona és a Betis ellen egy-egy, míg az Alaves ellen két gólt szerzett.

Artyom Dovbyk meghatározó szerepet játszik a Girona támadójátékában Forrás: NurPhoto via AFP/Gongora/NurPhoto/Gongora

Az ukrán csatár a voksoláson Borja Mayoralt (Getafe), Alvaro Vallest (Las Palmas), Rodrygót (Real Madrid) és Inaki Williamst (Athletic Club) előzte meg. Dovbyk hónap játékosa díja nem az első egyéni elismerése az idény meglepetéscsapatának, hiszen a sikeredző Michel Sánchez októberben és novemberben is a hónap edzője lett.