Vágólapra másolva!
Menesztették Chris Hughtont, a ghánai labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányát, miután csapata a csoportkör után búcsúzott az Afrika Kupától.

Hughton együttesének hétfőn este Mozambik válogatottját kellett volna legyőznie a csoportból való továbbjutáshoz. Ghána a rendes játékidőben már 2-0-ra vezetett, azonban Mozambik a 91. és a 94. percben is betalált, a döntetlennel pedig már a csoportkörben kiesett az egyik legerősebb afrikai csapat, melyben olyan sztárok játszanak, mint Antoine Semenyo, Joseph Paintsil vagy a nyáron az Ajaxtól 43 millió euróért a West Ham Unitedhez igazoló Mohammed Kudus.

Hughton vezetésével borzalmasan szerepelt a ghánai válogatott Forrás: AFP/Issouf Sanogo

A ghánai együttes két döntetlennel és egy vereséggel a B csoport harmadik helyén zárt, és a keddi eredmények alapján minden esélye elszállt a továbbjutásra, mivel a hat négycsapatos csoportból az első kettő mellett a négy legjobb harmadik juthatott a nyolcaddöntőbe.

A kiesést követően a ghánai szövetség azonnali hatállyal felmentette a korábban ír válogatott Hughtont, valamint a teljes szakmai stábot.

A 65 éves szakembert tavaly márciusban nevezték ki a csapat élére, amely azóta 13 meccsen mindössze négy győzelmet ért el.

A legjobb 16 válogatott egyenes kieséses rendszerben folytatja a küzdelmet az Afrika Kupán, melynek döntőjét február 11-én vívják Abidjanban.