Halálos beteg David Beckhamék korábbi szövetségi kapitánya

57625967 Horizontal FOOTBALL WORLD CUP MATCH SOCCER PLAYER QUARTER-FINAL TRAINER SIDE BY SIDE DESAPPOINTED
English midfielder David Beckham (L) and Swedish head coach of the English team Sven-Goran Eriksson look dejected at the end of the World Cup 2006 quarter final football game England vs. Portugal, 01 July 2006 at Gelsenkirchen stadium. Portugal won 3-1 on penalties. AFP PHOTO / ARIS MESSINIS (Photo by ARIS MESSINIS / AFP)
Vágólapra másolva!
Halálos beteg az angol labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Sven-Göran Eriksson. 

A 75 éves edző maga jelentette be, hogy súlyos rákbetegséggel küzd.

"Igen, valóban súlyos beteg vagyok, és valóban rákról van szó, de harcolni fogok, amilyen sokáig csak tudok" - idézi a svéd Sveriges Radio honlapja, aki nem titkolta, hogy nagyon kevés van már hátra számára.

Sven-Göran Eriksson és David Beckham a 2006-os világbajnokság utolsó meccse, a portugálok elleni negyeddöntő után Forrás: AFP/Aris Messinis

"Legjobb esetben is csak egy évem van hátra, vagy már annyi se. De át tudod verni az agyadat: gondolj pozitív dolgokra és ne a viszontagságokkal törődj. Persze, hogy nagyon nehéz, de próbálj valami jót kihozni belőle" - osztotta meg a betegséggel kapcsolatos filozófiáját.

Eriksson rövid és nem igazán jelentős játékoskarrier után még 30 éves sem volt, amikor már a svéd élcsapat, a Degerfors edzője lett, majd az IFK Göteborggal megnyerte az 1982-82-es UEFA-kupát, ami egy csapásra sztáredzőt csinált belőle. Ezt követően olyan csapatok kispadján ült, mint a Benfica, az AS Roma, a Fiorentina, a Lazio, a Sampdoria és a Manchester City.

Legismertebb azonban talán az angol válogatott kispadján töltött öt évéről lehet. Beckhamék az ő vezetésével verték meg Münchenben 5-1-re a németeket, jutottak ki a 2002-es és a 2006-os világbajnokságra, de mindkét tornán a negyeddöntőben búcsúztak, ami komoly csalódást jelentett.