Óriási botrány a PSG-nél a bukás után

Kylian Mbappé, PSG, szurkolók, gólöröm
Kylian Mbappe of Paris Saint-Germain (PSG) is celebrating his goal during the Ligue 1 Uber Eats match between Paris Saint-Germain and FC Metz at Parc des Princes in Paris, France, on December 21, 2023. (Photo by Ibrahim Ezzat/NurPhoto) (Photo by Ibrahim Ezzat / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A francia labdarúgó-bajnokság 19. fordulójának rangadóján a Paris Saint-Germain kétgólos előnyét elherdálva csak 2-2-es döntetlent játszott a Brest csapatával. Néhány párizsi drukker nehezen viselte a pontvesztést, és kövekkel dobálta meg a vendégek szurkolóit szállító buszokat.

A döntetlennel záruló fordulatos focimeccs után a PSG előnye már csak hat pont a bajnokságban a Nice előtt, és továbbra is kilenc a Bresttel szemben. A hajrában a párizsiak ugyan kétségbeesetten mentek előre a győzelemért, de komoly helyzetet nem tudtak kialakítani, ezért egymással kezdtek veszekedni, és többször is durván szabálytalankodtak. A legnagyobb botrány mégis a fővárosi szurkolók viselkedése miatt tört ki a meccs után, amiért a Parc des Princes Stadion előtt néhányan kövekkel dobálták meg a Brest-drukkereket szállító két autóbuszt.

A Brest-drukkerek a stadionban még örültek, aztán bosszankodhattak Forrás: AFP/Miguel Medina

Körülbelül 60 bresti szurkoló utazott azokon a buszokon, amelyeknek az ablakait is kitörték a PSG drukkerei.

Az esetleges sérülésekről egyelőre nem közöltek információt, arról azonban igen, hogy a pótlóbuszok gyorsan a vendégek segítségére siettek és hazaszállították őket.

Máskor is pórul jártak már a Brest drukkerei

A Brest szurkolói hasonló dolgokat már átélhettek egyszer a szezonban: a novemberi, Montpellier otthonában 3-1-re megnyert találkozó után a hazai szurkolók szintén megdobálták a vendégeket szállító buszokat. Akkor ketten könnyebben megsérültek a buszon ülve a berepülő kövektől és az üvegszilánkoktól.

A Brest ügyvezető igazgatója, Pascal Robert akkor nagyon kifakadt, és hangsúlyozta, könnyedén tragédiával zárulhatott volna az eset.