"Mindenkinek hazudtam, folyton sírtam" - megrázó részleteket árult el szörnyű betegségéről Thierry Henry

Horizontal FOOTBALL HEADSHOT
Thierry Henry edző szeretne lenni
Vágólapra másolva!
Az Arsenal legendás futballistája, a játékosként világ- és Európa-bajnok Thierry Henry sokkoló őszinteséggel beszélt élete legnehezebb pillanatairól egy interjúban. A francia csatár hosszú ideig titkolta depresszióját, amely éveken át kínozta őt pályafutása során.

Thierry Henry depressziós volt

A 46 éves francia focilegenda Steven Bartlett podcast-műsorában beszélt arról, milyen nehézségekkel kellett megküzdenie pályafutása során. Az Arsenal ikonja depresszióban szenvedett, és hosszú ideig rejtegette mentális betegségét a nyilvánosság elől, sőt, sokáig a tudatában sem volt annak, milyen problémával áll szemben.

Thierry Henry őszintén beszélt a depressziójáról Forrás: AFP/Laurie Dieffembacq

De alkalmazkodtam egy bizonyos életmódhoz. Az életben egyik lábadat a másik elé kell tenni - ezt mondták nekem gyerekkorom óta. Mindig mentem előre, kivéve a koronavírus-járvány alatt, akkor nem bírtam tovább. És akkor értettem meg, mi a gond" - beszélt élete legnehezebb időszakáról megrázó őszinteséggel Henry.

Thierry Henry folyton az apja elismeréséért küzdött

"Minden nap sírtam, ok nélkül Maguktól folytak a könnyeim. Hogy miért? Nem tudom, de talán nagyon régóta bennem volt ez.

tette hozzá a játékosként világ- és Európa-bajnok sztár, aki gyerekkora óta rengeteget küzdött azért, hogy megfeleljen édesapja magas elvárásainak.

"Amikor kicsi voltam, mindig azt mondták nekem: Nem csináltad jól. Úgy látszik, ha az ember többször hallja ezt, mint bármi mást, megragad benne. Ez az atyai jelenlét valamennyire segített sportolóként, de emberként nem" - idézte a sportal.hu Henry szavait, aki hiába lőtt egy korosztályos meccsen 6 gólt, az apja akkor sem dicsérte, hanem a kihagyott helyzetei miatt kritizálta.

Thierry Henry az Arsenalban töltötte karrierje legsikeresebb időszakát, a londoni sztárcsapattal kétszer nyert Premier League-t, 228 góljával a mai napig a klub történetének legeredményesebb góllövője.

Az egykori világklasszis csatár később a Barcelona játékosaként Bajnokok Ligája-győztes lett, majd az MLS-ben szereplő New York Red Bulls csapatától vonult vissza 2015-ben. Miután felhagyott a profi futballal, edzőnek állt, a Monaco csapatát is irányította, a belga válogatottnál pedig több periódusban is dolgozott segédedzőként. Henry gyakran vállal szerepet televíziós szakértőként a médiában, emellett jelenleg az U21-es francia válogatott vezetőedzője.