Lemásolták Roberto Carlos legendás gólját, mostantól ezt mutogathatják évtizedekig - videó

CA Osasuna, Jesús Areso
Jesus Areso right-back of Osasuna and Spain controls the ball during the LaLiga EA Sports match between CA Osasuna and Atletico Madrid at Estadio El Sadar on September 28, 2023 in Pamplona, Spain. (Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto) (Photo by Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Az egyik legfőbb esélyese lesz a következő Puskás-díjnak Jesús Areso győztes gólja, amit az Osasuna játékosa a spanyol labdarúgó-bajnokság 21. fordulójában szerzett a Getafe ellen, a La Liga középmezőnyéhez tartozó csapatok összecsapásán.

Az Osasuna 24 éves jobbhátvédje 2-2-es állásnál, a 80. percben szerezte a nem mindennapi találatot. A korábbi spanyol utánpótlás-válogatott Jesús Areso a jobb oldalon vezette le a labdát, szinte a szögletzászlóig, majd középre vágta azt. A hazai közönség meglepve nézte, hogy a meglőtt labda beadásnak pontatlan, lövésnek viszont tökéletes: átszállt a kapus felett, majd a hosszú oldali kapufáról a kapuba pattant a labda. Hatalmas örömünnep tört ki Pamplonában, ráadásul ezzel a góllal nyert az Osasuna.

Nem lenne meglepő, ha Jesús Areso kapná a következő Puskás-díjat Forrás: NurPhoto via AFP/Jose Breton/NurPhoto/Jose Breton

Areso gólja kísértetiesen hasonlít Roberto Carlos bombájára, amit a Real Madrid egykori brazil védője a bal oldalról, szinte ugyanígy lőtt a kapuba egy Tenerife elleni 1998-as spanyol bajnokin.

Nem volt tudatos Areso gólja

A La Liga statisztikái szerint

0,8 százalék volt az esélye arra, hogy Jesús Areso ebből a pozícióból gólt szerezzen,

és a meccs után elismerte, ez nem is volt szándékos.

„A szögletzászlónál álltam,

– mondta Areso. – Nem láttam senkit, akinek beadhattam volna a labdát, ezért csak arra gondoltam, középre lövöm, aztán lesz ami lesz.."