Szoboszlaiék szeretnék különlegessé tenni Klopp utolsó szezonját

fbl Horizontal
Liverpool's Hungarian midfielder #08 Dominik Szoboszlai (C) celebrates scoring the team's second goal with Liverpool's Dutch defender #04 Virgil van Dijk (L) as Sheffield United's English goalkeeper #18 Wes Foderingham looks on during the English Premier League football match between Sheffield United and Liverpool at Bramall Lane in Sheffield, northern England on December 6, 2023. (Photo by Darren Staples / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Virgil van Dijk, az angol labdarúgó Premier League-ben éllovas Liverpool csapatkapitánya szeretné, ha különlegessé tudnák tenni a nyáron távozó Jürgen Klopp utolsó szezonját.

A 32 éves holland futballista szerint a játékosoknak nehéz feldolgozniuk a pénteki bejelentést, miszerint a német vezetőedző - Pepijn Lijnders és Peter Krawietz másodedzővel, valamint az egyéni képzésért felelős Vitor Matosszal együtt - elbúcsúzik nyáron a Vörösöktől.

- mondta Van Dijk a Liverpool honlapján, majd hozzátette, az 56 éves vezetőedző a családja érdekében hozta meg ezt a döntést.

A Liverpool csapatkapitánya, Virgil van Dijk és Szoboszlai Dominik a szezon végén is ünnepelne Forrás: AFP/Darren Staples

A Liverpool jelenleg az élen áll a bajnoki tabellán, a Ligakupában ismét bejutott a fináléba, és az FA Kupában, valamint az Európa-ligában is versenyben van.

"Még mindig sok célunk van ebben az évben, amit el szeretnénk érni, és miért ne fejezhetnénk be a csúcson úgy, hogy közben a főnököt is ünnepeljük" - fogalmazott a 64-szeres holland válogatott védő. Kiemelte, a kialakult helyzet még nagyobb löketet adhat neki és csapattársainak a folytatásra, így arra törekednek, hogy az eddigi legjobb időszakot töltsék együtt a vezetőedzővel. Ugyanakkor Van Dijk szerint fontos, hogy a klubon belüli változások ne zavarják meg az együttest és a továbbiakban is koncentráltak maradjanak a pályán.

Klopp 2015-ben szerződött a Borussia Dortmundtól a Premier League egyik emblematikus klubjához, amellyel 2019-ben megnyerte a Bajnokok Ligáját, a klubvilágbajnokságot és az Európai Szuperkupát, egy évvel később pedig angol bajnok lett, majd 2022-ben az FA Kupát és a Ligakupát is elhódította.
A Liverpool vasárnap a Norwich Cityt fogadja az FA Kupában, szerdán pedig a Chelsea ellen lép pályára, ugyancsak az Anfielden.