Vágólapra másolva!
A Liverpool legendás futballistájának, Steven Gerrardnak a csapata, az al-Ettifaq nagyon rossz formába került a szaúdi focibajnokságban. Az angol edzővel az együttes már nyolc meccs óta nyeretlen, így az egykori világklasszis játékos jövője veszélybe került a klubnál.

Veszélyben Steven Gerrard jövője

Az angol válogatott egykori ikonja 2017-ben vonult vissza a profi labdarúgástól, majd edzőként a Liverpool korosztályos csapatait, később pedig a Rangers és az Aston Villa együttesét is irányította. Gerrard tavaly nyáron lett a szaúdi ligában szereplő al-Ettifaq vezetőedzője, amellyel remekül kezdett, első hét bajnoki meccséből ötöt megnyert a klubbal.

Steven Gerrard tavaly nyáron lett a szaúdi klub edzője Forrás: AFP/Ali Alhaji

A játékosként világklasszis Gerrard csapata azonban az utóbbi időben hullámvölgybe került, az összes versenysorozatot figyelembe véve már nyolc mérkőzés óta nyeretlen. Az együttes a bajnokságban csak a tabella nyolcadik helyén áll, ezzel nagyon messze került attól, hogy kiharcolja részvételét az Ázsiai Bajnokok Ligájában, a Szaúdi Király Kupában pedig Cristiano Ronaldóék ellen esett ki a nyolcaddöntőben.

Steven Gerrard helyzetén az átigazolások segíthetnek

Brit sajtóhírek szerint az al-Ettifaq vezetőségének fogyóban a türelme a 43 éves edzővel szemben, aki abban bízik, hogy a téli átigazolásoknak köszönhetően majd pozitív változás következik be a csapat formáját illetően.

Steven Gerrard nehéz helyzetbe került Forrás: AFP/Fayez Nureldine

- mondta Gerrard, aki Szoboszlai Dominikra is nagy hatással volt játékosként. Liverpoolba igazolásakor a magyar válogatott csapatkapitánya az angol sztár által korábban viselt 8-as számot választotta, illetve a bal karján van egy olyan tetoválás, amely Gerrard híres idézetét ábrázolja.