Óriási bírói hiba okozott döbbenetet az Afrika-kupán - videó

Afrika-kupa, Szenegál, Elefántcsontpart
Gabonese referee Pierre Atcho (R) gestures to announce a penalty during the Africa Cup of Nations (CAN) 2024 round of 16 football match between Senegal and Ivory Coast at the Stade Charles Konan Banny in Yamoussoukro on January 29, 2024. (Photo by KENZO TRIBOUILLARD / AFP)
Vágólapra másolva!
A labdarúgó Afrika-kupa nyolcaddöntőjében lejátszott Szenegál-Elefántcsontpart mérkőzésen a játékvezető nem vett észre egy egyértelmű tizenegyest, de a videóbíró végül megmentette.

Tizenegyes helyett szimulálást látott a bíró

Szenegál már a negyedik percben vezetést szerzett, és sokáig őrizte előnyét. A hajrában aztán az Arsenal korábbi futballistáját, Nicolas Pepét egyértelműen elsodorta a kapujából kirontó szenegáli kapus, a Chelsea-vel korábban BL-győztes Edouard Mendy, ám a bíró nem így látta az esetet.

Nicolas Pepe és Edouard Mendy ütközése során színészkedést látott a bíró Forrás: AFP/Kenzo Tribouillard

A játékvezető úgy ítélte meg a helyzetet, hogy Pepe mutatott be látványos színészkedést, azonban a videóbíró végül felülbírálta a rossz döntést, Franck Kessié pedig tizenegyesből kiegyenlített.

Elefántcsontpart végül drámai büntetőpárbajban ejtette ki Szenegált, a meccs végén a vesztes csapat játékosát, a zokogó Lamine Camarát az egyik csapattársa vitte le a pályáról.