Kiütéssel nyert a Chelsea, hatodosztályú csapat okozott szenzációt az FA-kupában

Raheem Sterling
Raheem Sterling remek szabadrúgásgólt lőtt
Vágólapra másolva!
A labdarúgó FA-kupa harmadik fordulójában a Chelsea 4-0-ra győzött a Preston ellen, a hatodosztályú Maidstone együttese pedig története során először jutott tovább a legjobb 32 közé a sorozatban.

Magabiztos Chelsea-siker és egy hatodosztályú klub nagy bravúrja

Nehezen lendült bele a Chelsea, a londoniak első góljára az 58. percig kellett várni, ekkor Armando Broja szerzett vezetést. A 66. percben a veterán Thiago Silva növelte az előnyt, nem sokkal később pedig Raheem Sterling lőtt csodás szabadrúgásgólt. A végeredményt Enzo Fernandez állította be, a világbajnok argentin középpályás Sterling passzából helyezett közelről a kapuba.

Raheem Sterling remek szabadrúgásgólt lőtt Forrás: AFP/Glyn Kirk

A Premier League-ben második helyen álló Aston Villa egy 87. percben szerzett megpattanó lövéssel nyert 1-0-ra a Middlesbrough ellen, a Newcastle United pedig a Sunderland elleni 3-0-s sikerrel lépett tovább a negyedik fordulóba.

A játéknap szenzációját a hatodosztályú Maidstone csapata okozta,

amely a harmadik ligás Stevenage legyőzésével fennállása során először jutott be a legjobb 32 közé az FA-kupában. A híres angol kupasorozat történetében korábban még nem fordult elő olyan, hogy egy ilyen alacsonyan rangsorolt klub ilyen messzire jusson.