Vágólapra másolva!
A The Athletic értesülései szerint Steven Gerrard, a szaúdi labdarúgó-bajnokságban szereplő al-Ettifaq vezetőedzője mindenben megállapodott a klubjával a szerződéshosszabbításról.

A Liverpool korábbi legendás játékosa 2027-ig el magát a szaúdi csapathoz, az al-Ettifaq pedig mindenben támogatja, biztosítja számára a játékosok szerződtetéséhez és a klub fejlesztéséhez szükséges forrásokat.

Steven Gerrard továbbra is marad Szaúd-Arábiában Forrás: AFP/Ali Alhaji

Gerrard 2023 nyarán írt alá a szaúdi csapathoz. A Liverpool korábbi legendás 8-asa előtte egy évet az Aston Villa csapatánál dolgozott, de 2022 novemberében kirúgták, miután a vezetésével a kiesőzónába került a birminghami csapat.

Gerrard szerződésének meghosszabbítása azért is meglepetés, mert

az al-Ettifaq 19. fordulót követően csak a nyolcadik helyen áll a szaúdi bajnokságban, mindezt úgy, hogy az angol szakember csapata nyolc meccs óta nyeretlen a pontvadászatban.

A 43 éves angol legenda edzői pályafutása remekül indult. A Liverpool utánpótláscsapatainál végzett munkája után 2018 nyarán lett a Glasgow Rangers edzője. Gerrard több mint három évet töltött a skót csapatnál, amellyel a 2020/21-es szezonban veretlenül nyert bajnoki címet. Ekkor úgy tűnt, Steven Gerrard egy napon valóban Jürgen Klopp utódja lehet a Liverpoolnál és a játékospályafutása után edzőként is legendává válhat a Mersey-parton, de a szaúdi szerepvállalás miatt nagyon úgy tűnik, hogy Szoboszlai példaképe egyhamar nem lesz a Liverpool edzője.